ATP
Το 65% της ΑΤΡ έχει εμβολιαστεί - "Η ζωή στο tour θα γίνει δύσκολη για τους μη εμβολιασμένους"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 - 12:26

Η ΑΤΡ ενημέρωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτών έχει φτάσει το 65%, ενώ προειδοποιεί ότι η ζωή των μη εμβολιασμένων στο tour μπορεί να γίνει πολύ δυσκολότερη το 2022.

Μετά από την περίφημη "διαρροή" του μηνύματος που έλαβαν οι παίκτριες της WTA μέσω e-mail από την Tennis Australia, το οποίο ανέφερε ότι οι παίκτριες που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μείνουν εκτός Australian Open αλλά θα είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα από τις εμβολιασμένες, η ΑΤΡ ενημέρωσε τους παίκτες της πως το 2022 το tour θα γίνει πολύ δυσκολότερο για όσους αποφεύγουν να κάνουν το εμβόλιο ενάντια της Covid-19.

Σε ένα e-mail που έλαβαν παίκτες και προπονητές της ΑΤΡ, και το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Tennis Majors, η ATP κάνει αυστηρή σύσταση στους παίκτες να εμβολιαστούν, χωρίς να κάνει ακόμα λόγο περί υποχρεωτικότητας. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αν κάποιο τουρνουά επιβάλει τον εμβολιασμό ώστε να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό, η ΑΤΡ θα το στηρίξει. Επίσης, προειδοποίησε πως πολλές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στο μέλλον.

"Ελπίζουμε αυτή η ενημέρωση να βοηθήσει στις αποφάσεις που θα πάρουν οι παίκτες σχετικά με τον εμβολιασμό τις επόμενες εβδομάδες", αναφέρει η ΑΤΡ.

Σύμφωνα με το Tennis Majors, που επικοινώνησε με την ΑΤΡ, το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτών αυτή την ώρα είναι γύρω στο 65%. Ένα ποσοστό που αναμένεται να ανεβεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αρκετοί παίκτες αναμένεται να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της off-season, ώστε να μη χρειαστεί να τηρήσουν αυστηρή καραντίνα και άλλα μέτρα στην Αυστραλία.

Όπως αναγράφεται και στο e-mail που έλαβαν οι παίκτες της ΑΤΡ, η ζωή των ανεμβολίαστων στο tour θα γίνει πολύ δυσκολότερη το 2022, για τους εξής λόγους:

1) Θα πρέπει να υποβληθούν σε περισσότερα τεστ από τους εμβολιασμένους.

2) Θα επιβαρυνθούν το οικονομικό κόστος των επιπλέον τεστ.

3) Οι εμβολιασμένοι δεν θα αποβάλλονται από ένα τουρνουά αν είναι στενή επαφή θετικού κρούσματος.

4) Οι ανεμβολίαστοι που θα βρεθούν θετικοί στον ιό πριν από ένα τουρνουά, ή που θα θεωρηθούν στενή επαφή ενός κρούσματος, θα πρέπει να αποσύρουν αμέσως τη συμμετοχή τους, χωρίς να λάβουν καμιά χρηματική αποζημίωση.

5) Τα έξοδα για την υποχρεωτική καραντίνας που θα πρέπει να κάνει ένας ανεμβολίαστος αν είναι κρούσμα ή στενή επαφή, δεν θα καλυφθούν από την ΑΤΡ.

6) Τα ταξίδια για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να περιοριστούν όλο και περισσότερο (από τις αεροπορικές) στο μέλλον.

Όπως ανέφερε και το e-mail που έλαβαν οι παίκτριες της WTA από την Tennis Australia, η ATP εξηγεί πως θα δοθούν περαιτέρω ενημερώσεις για το Australian Open του 2022, μόλις επιβεβαιωθούν όλα τα πρωτόκολλα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots