Giorgi: "Έχω εμβολιαστεί, η γιατρός έχει το πρόβλημα" (vid)

 
Giorgi: "Έχω εμβολιαστεί, η γιατρός έχει το πρόβλημα" (vid)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 11:19

Πριν μερικές εβδομάδες, η Camila Giorgi βρέθηκε στο προσκήνιο για υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού για την Covid-19 στην Ιταλία. Στην πρώτη της συνέντευξη στην Αυστραλία μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, υποστήριξε πως πρόκειται για πρόβλημα μιας συγκεκριμένης γιατρού και όχι δικό της.

Όπως έγινε γνωστό τον προηγούμενο μήνα, τα έγγραφα εμβολιασμού της Giorgi κατασχέθηκαν από την ομοσπονδία τένις της Ιταλίας και προσκομίστηκαν στις αρχές προς έρευνα, καθώς υπήρξε η υποψία πλαστοποίησης. Δεν προέκυψαν νεότερες ανακοινώσεις, ωστόσο ήταν πολύ σοβαρές κατηγορίες, που αν επιβαιωνόντουσαν θα σήμανε πως η συμμετοχή της Ιταλίδας τενίστριας στα τουρνουά της Αυστραλίας και της Αμερικής το 2022 ήταν παράνομη.

Μετά τη σημερινή της πρεμιέρα στο Australian Open, στην οποία συνέτριψε την Anastasia Pavyuchenkova με 6-0, 6-1, η Νο.70 στον κόσμο τενίστρια προσπάθησε να εξηγήσει πως το θέμα είναι μιας εκ των γιατρών που την εμβολίασαν και όχι δικό της, υποστηρίζοντας πως η ίδια έχει βγει από την υπόθεση και δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες.

"Μια γιατρός που με εμβολίασε είχε προβλήματα με το νόμο και γίνεται έρευνα σε βάρος της. Εγώ έχω εμβολιαστεί σε διαφορετικά μέρη, εκείνη (η γιατρός) έχει πρόβλημα, όχι εγώ. Είμαι ήρεμη, αλλιώς δεν θα ερχόμουν εδώ να παίξω τένις", είπε η Giorgi, όταν της έγινε η πρώτη σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

"Έκανα ό,τι μου ζητήθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Δεν είχαμε καμιά χρονιά πρόβλημα με αυτό", πρόσθεσε η Giorgi, η οποία είχε δυσκολία στην κατανόηση των ερωτήσεων στα αγγλικά, με τους δημοσιογράφους πάντως να επιμένουν να τη ρωτούν για τη γιατρό που ανέφερε.

"Αυτή η γιατρός με εμβολίασε μια φορά. Τα άλλα εμβόλια τα έκανα αλλού, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι δικό της. Εγώ είμαι εντάξει με τη δικαιοσύνη της Ιταλίας", κατέληξε η 31χρονη Ιταλίδα.

Στον 2ο γύρο του Australian Open, η Giorgi θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Anna Karolina Schmiedlova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots