ATP
Sinner: "Ήταν επίπονο να δω τον τελικό στην τηλεόραση"

 
Sinner: "Ήταν επίπονο να δω τον τελικό στην τηλεόραση"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 20:27

Τις πρώτες του δηλώσεις ως το νέο Νο.1 του κόσμου έκανε ο Jannik Sinner, ο οποίος μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν γι' αυτόν να μην είναι στον τελικό του Roland Garros, τον στόχο του χρυσού στους Ολυμπιακούς και τις βλέψεις του από δω και πέρα.

O Sinner παρέλαβε το βραβείο του για την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα από τον πρόεδρο της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi. Έγινε ο 29ος διαφορετικός παίκτης που βρίσκεται στην κορυφή της ΑΤΡ, καθώς και ο 1ος Ιταλός.

"Είμαστε στα μέσα της σεζόν. Έρχονται πολύ σημαντικά τουρνουά, όπως το Wimbledon. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο επίτευγμα και θα το γιορτάσω κάποια στιγμή με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Είμαι χαρούμενος, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αλλά τώρα έρχονται νέες προκλήσεις", είπε ο πάντα προσγειωμένος Ιταλός, που μίλησε για 1η φορά ως Νο.1 του κόσμου.

Για το πως θα τον αντιμετωπίζουν τώρα οι υπόλοιποι παίκτες: "Εκείνοι δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν, σε αντίθεση με εμένα. Μου αρέσει όμως αυτό. Πρέπει να δουλέψω και να βρω λύσεις στο court, ελπίζω να κάνω και το επόμενο βήμα. Θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ για να είμαι ακόμα πιο δύσκολος αντίπαλος να κερδίσεις, αυτό θέλω να κάνω τους επόμενους μήνες."

Μεταξύ άλλων, ο Sinner εξέφρασε και την απογοήτευσή του που έμεινε εκτός τελικού στο Roland Garros: "Ήταν επίπονο να δω τον τελικό από την τηλεόραση, θα ήθελα να είμαι εκεί στο court και να παίζω για τον τίτλο. Σε λίγο παραπάνω από έναν μήνα όμως θα είμαι ξανά σ' αυτό το γήπεδο και θα παίζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο καλύτερος τρόπος για να σβήσω την πίκρα μου θα είναι να κερδίσω το χρυσό στο Παρίσι."

Για τις βλέπψεις του τώρα: "Θα δω πόσο καιρό μπορώ να μείνω τόσο ψηλά, πως μπορώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου στο γρασίδι, όπου πέρσι αντιμετώπισα δυσκολίες στο πρώτο μου τουρνουά. Πρέπει να βελτιωθώ κάνοντας μικρά βήματα μπροστά. Όταν ανεβαίνεις ένα βουνό, συνήθως υπάρχει ακόμα ένα στον ορίζοντα."

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον Novak Djokovic, που απέσυρε τη συμμετοχή του από τα προημιτελικά του Roland Garros: "Ελπίζω ο Novak να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό και να είναι στο Wimbledon. Αν δεν είναι εκεί θα είναι μια μεγάλη απώλεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots