Australian Open: Θα επιτραπούν οι ανεμβολίαστοι - χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 3:08

Με ένα e-mail που διέρρευσε στα social media, η Tennis Australia ενημέρωσε τους παίκτες πως θα τους επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία και χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο θα πρέπει να περάσουν από καθεστώς αυστηρής καραντίνας.

To μήνυμα, που διέρρευσε από κάποια παίκτρια της WTA μέσω του δημοσιογράφου της New York Times Ben Rothenberg και στάλθηκε σε όλες τις παίκτριες - πιθανότατα και στους παίκτες της ΑΤΡ - ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για να μπορούν να συμμετέχουν στο Grand Slam της Μελβούρνης, αν όμως το κάνουν θα έχουν το προνόμιο του να μην περάσουν το καθεστώς αυστηρής καραντίνας για 14 ημέρες μετά την είσοδό τους στη χώρα.

"Το ποσοστό εμβολιασμένων στη Βικτώρια αναμένεται να φτάσει στο 80% αυτή την εβδομάδα και στο 90% τον επόμενο μήνα, επομένως είναι επιβεβαιωμένο πως οι συνθήκες για τους παίκτες στο Australian Open θα είναι βελτιωμένες", αναφέρει το mail.

Παρακάτω, εξηγεί πως οι εμβολιασμένοι παίκτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία μετά την 1η Δεκεμβρίου όποια ημερομηνία θέλουν, αρκεί να έχουν ένα αρνητικό τεστ 72 ωρών μαζί τους και να έχουν ακόμα ένα αρνητικό τεστ 24 ώρες μετά την άφιξή τους. Εφόσον τα έχουν αυτά, θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και δεν θα χρειαστεί να κάνουν καραντίνα ή να μείνουν σε bubble.

Οι ανεμβολίαστοι αντίθετα, θα μπορούν επίσης να κλείσουν την πτήση τους για όποια ημερομηνία θέλουν μετά την 1η Δεκέμβρη, αλλά θα πρέπει να περάσουν 2 εβδομάδες αυστηρής καραντίνας, όπως είχαν κάνει όλοι οι παίκτες πέρσι. Και αυτοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ από τη διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots