Djokovic: "Αν με δεχθούν στην Αυστραλία σίγουρα θα πάω"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 12:46

Ο Novak Djokovic μίλησε για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Αυστραλία την επόμενη χρονιά, σχολίασε ακόμα την φυλάκιση του Boris Becker, ενώ μίλησε και για τους θρύλους του ποδοσφαίρου που παρακολουθούν τους αγώνες του στο Παρίσι και του δίνουν επιπλέον κίνητρο.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Αυστραλία αναμένεται να αλλάξει την αυστηρή της νομοθεσία για τα εμβόλια και αυτό σημαίνει πιθανότατα πως ο Djokovic θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στη χώρα για το επόμενο Australian Open. Αν και ακόμα δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τη βίζα του και αν μπορεί να εγκριθεί μετά απ' όλα όσα συνέβησαν φέτος, ο Σέρβος ξεκαθάρισε πως αν του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα θα πάει και πως δεν κρατάει κακία για όλα όσα πέρασε.

"Έμαθα τα νέα, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα για τη βίζα μου, αν θα είναι σε θέση να επανεκδοθεί και να μου επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Σίγουρα θα το ήθελα, θέλω να ταξιδέψω ξανά εκεί και να παίξω στο Australian Open. Δεν κρατάω κακία, ό,τι έγινε έγινε. Αν έχω τη δυνατότητα να επιστρέψω στην Αυστραλία, ένα μέρος στο οποίο είχα τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου σε επίπεδο Grand Slams, τότε είναι ξεκάθαρο πως θα το κάνω. Θα δούμε τι θα συμβεί."

Ο Djokovic μίλησε ακόμα και για τους πρόσφυγες που βρισκόντουσαν στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνον, που σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι: "Αν αυτό είναι αλήθεια και έχουν φύγει όλοι από εκεί, τότε είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτούς. Ξέρω πως περνούσαν μια πολύ δύσκολη περίοδο, ειδικά κάποιοι που ήταν εκεί για 9 χρόνια. Εγώ ήμουν μόνο μια εβδομάδα εκεί, δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να το περνάς αυτό 9 χρόνια. Δεν έκαναν τίποτα κακό, απλά ζήτησαν άσυλο και έμειναν εκεί για 9 χρόνια. Είναι κάτι που ποτέ δεν θα καταλάβω, αλλά αν μπόρεσα να ρίξω λίγο φως στις υποθέσεις τους, με θετικό αντίκτυπο γι' αυτούς, τότε θα με κάνει πολύ χαρούμενο. Κάποιες φορές παίρνουμε για δεδομένη την ελευθερία, μέχρι να ζήσεις κάτι τέτοιο και να σου τη στερήσουν."

Ο Σέρβος ρωτήθηκε και για τον Boris Becker, που πρόσφατα φυλακίστηκε για εγκλήματα φοροδιαφυγής στη Μεγάλη Βρετανία: "Μου ραγίζει την καρδιά που τον είδα να το περνάει αυτό. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για το αν ήταν δίκαιο ή όχι, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον. Θεωρώ φίλο και οικογένεια τον Boris, δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια, καταφέραμε πολλά μαζί και ακόμα και μετά τη συνεργασία μας συνεχίσαμε να έχουμε σχέση και τα πράγματα πήγαιναν καλά μεταξύ μας. Είμαι σε επαφή με έναν από τους γιους του, τον Noah, και τον ρώτησα αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με τον ίδιο τον Boris. Είναι πολύ άσχημο, δεν ξέρω τι να πω. Είναι λυπηρό κάποιος που γνωρίζω τόσο καλά και που είναι θρύλος στο άθλημά μας να περνάει κάτι τέτοιο. Ελπίζω να παραμείνει δυνατός."

Τέλος, για τους πολλούς θρύλους του ποδοσφαίρου που παρακολουθούν αυτή την εβδομάδα τους αγώνας του Roland Garros, o Nole σχολίασε: "Είδα τον Arsene (Wenger) και τον Seedorf. Είναι τιμή μας που έρχονται θρύλοι του ποδοσφαίρου και παρακολουθούν τους αγώνες μας. Οι περισσότεροι από εμάς τους παίκτες, είμαστε φαν του ποδοσφαίρου. Τους γνωρίζουμε, γνωρίζουμε καλά ποιοι είναι και τις ομάδες τους, συλλόγους και εθνικές. Πάντα είναι ωραίο όταν σπουδαίες προσωπικότητες και άνθρωποι με τεράστια επιτυχία στον τομέα τους έρχονται για να δουν έναν αγώνα σου. Σου δίνει έξτρα κίνητρο. Είδα τον Arsene στις αρχές του αγώνα και αυτό με επηρέασε θετικά. Μου έδωσε περισσότερο κίνητρο να παίξω καλύτερα επειδή με έβλεπε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots