ATP
Μπήκε 8άδα και πλησιάζει το Νο.3 ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Cédric Lecocq / FFT
tn team Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 - 21:30

O Alexander Zverev κέρδισε τον Grigor Dimitrov μετά από 3 πολύ κλειστά σετ στο Παρίσι, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Rolex Paris Masters και απειλεί πλέον άμεσα το Νο.3 του Στέφανου Τσιτσιπά.

Μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά μάχης, ο Alexander Zverev κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Grigor Dimitrov με 7-6 (4), 6-7 (3), 6-3 και να προκριθεί στα προημιτελικά του Paris Masters.

Αν και απώλεσε προβάδισμα με break στο 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 5-3, ο Zverev κατάφερε να το κλείσει στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-2 και επικράτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε στο break, έχοντας αμφότεροι τις ευκαιρίες τους. Ο Dimitrov είχε πρώτος break point στο 9ο game, στο 4-4, 30-40, ενώ ο Zverev είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 12ο game, στο οποίο είχε διπλό match point στο 5-6, 15-40.

Ο Dimitrov από εκείνο το σημείο κι έπειτα κέρδισε 9 πόντους στη σειρά, αλλάζοντας εντελώς τον αγώνα. Αρχικά κράτησε το σερβίς του για το 6-6 και στο tie-break προηγήθηκε με 5-0, για να το κατακτήσει τελικά με 7-3 και να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Στο 3ο σετ ο Βούλγαρος είχε ευκαιρίες για να φτάσει και στην ανατροπή, με τον Zverev να αναγκάζεται να σβήσει 6 break points συνολικά. Στο 2ο game ήταν τα 3 από αυτά, ενώ στο 6ο game ήταν πίσω με 2-3, 0-40 και κράτησε ξανά το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Αφού έσωσε και τα 6 break points που αντιμετώπισε, ο 24χρονος Γερμανός έκανε το break στο 7ο game και προηγήθηκε με 4-3. Στο 8ο game έσωσε ένα ακόμα break point (0/7 break points για τον Dimitrov στο 3ο σετ), κάνοντας τελικά νέο break στο 9ο game για να "κλειδώσει" τη μεγάλη νίκη του, σε μια τρίωρη σχεδόν μάχη.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον Zverev και η 27η στις τελευταίες 29 αναμετρήσεις του, μετά από το Wimbledon.

Χρειάζεται να μπει στα ημιτελικά, να πετύχει δηλαδή μια ακόμα νίκη, για να ξεπεράσει τον Στέφανο Τσιτσιπά και να επιστρέψει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που κέρδισε τον Marcos Giron με 6-2, 6-1 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals του Τορίνο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots