ATP
Zverev: "Ο όμιλος μας είναι ο δυσκολότερος"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 19:38

Ο Alexander Zverev βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τους Daniil Medvedev, Matteo Berrettini και Hubert Hurkacz και, όπως είπε, θεωρεί πως είναι ο δυνατότερος από τους δυο ομίλους του ATP Finals φέτος.

"Ο όμιλός μας είναι ο δυσκολότερος, επειδή είναι indoor γήπεδα και οι παίκτες σ' αυτόν τον όμιλο είναι πολύ δύσκολοι. Ο Hubi (Hurkacz) παίζει εξαιρετικά καλά, ο Matteo (Berrettini) επίσης παίζει καλά σ' αυτή την επιφάνεια και ο Daniil (Medvedev) είχε κερδίσει τον τίτλο πέρσι", είπε ο Zverev, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Τορίνο.

Ο Zverev, πρωταθλητής στο Nitto ATP Finals το 2018, θα λάβει μέρος για 5η συνεχόμενη χρονιά στο σπουδαίο θεσμό, με τις βλέψεις του να είναι πολύ ψηλά, μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό στη χρονιά.

"Έχω παίξει καλό τένις φέτος. Κέρδισα 5 τίτλους και είμαι ο μόνος παίκτης που κέρδισε 2 Masters 1000 αυτή τη χρονιά. Επίσης είχα παίξει πολύ καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισα το χρυσό. Ανυπομονώ να παίξω σ' αυτό το τουρνουά. Δεν έχω έρθει εδώ απλά για να λάβω μέρος, θέλω να κερδίσω αγώνες.

Πρέπει να το απολαύσουμε όλοι μας, επειδή για να είσαι εδώ σημαίνει πως είχες φανταστική σεζόν και πως ήσουν ανάμεσα στους 8 καλύτερους παίκτες του κόσμου. Πρέπει να το απολαύσεις και να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται στο court."

Όσο για τα επιτεύγματα των νεότερων παικτών αυτή τη χρονιά, ο Zverev είπε: "Σίγουρα κάναμε μεγάλα βήματα φέτος. Όλοι οι νέοι παίκτες κέρδισαν Masters τουρνουά, προφανώς εγώ κέρδισα τους Ολυμπιακούς και επίσης ήταν μια μεγάλη δήλωση η κατάκτηση του US Open από τον Daniil.

Οι νέοι παίκτες ερχόμαστε και είναι μια φυσική ροή των πραγμάτων. Ο Novak είναι άξια στο Νο.1 του κόσμου, κέρδισε 3 Grand Slams, αλλά μετά είναι ο Daniil, o Στεφ (Τσιτσιπάς), εγώ και ο Andrey (Rublev) στο Top 5. Το Top 10 γίνεται όλο και νεότερο, κάτι που σίγουρα είναι καλό για το άθλημα."

Ο Zverev, ο οποίος έχει 55-14 ρεκόρ νικών στη φετινή σεζόν, θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στο Red Group ενάντια στον Matteo Berrettini, την Κυριακή στις 22:00.

"O Matteo είναι superstar εδώ, όλοι τον συμπαθούν. Ανυπομονώ για τον αγώνα, είμαστε δυο από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και δεν θα είναι εύκολο. Σίγουρα πάντως ανυπομονώ γι' αυτόν τον αγώνα και για την ενέργεια που θα πάρω την Κυριακή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots