ATP
Sampras: "Ο Djokovic είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 14:33

Ο Pete Sampras εκθείασε τον Novak Djokovic, τον χαρακτήρισε κορυφαίο όλων των εποχών και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το πως κατάφερε να μεταμορφωθεί μέσα στα χρόνια και να κυριαρχήσει στην εποχή των Roger Federer και Rafael Nadal.

"Πιστεύω πως με αυτά που έχει κάνει ο Novak τα τελευταία 10 χρόνια, όλα αυτά τα Slams που έχει κερδίσει, η συνέπειά του, το να τερματίσει 7 σεζόν στο Νο.1, για μένα είναι ξεκάθαρες ενδείξεις πως είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών", δήλωσε ο Sampras στο atptour.com, με αφορμή το αφιέρωμα της ΑΤΡ για το 7ο Year-end No.1 του Σέρβου.

"Τα 7 Year-end No.1, είμαι σίγουρος πως τα βλέπει σαν ένα bonus σε όλα αυτά τα majors που έχει κερδίσει. Αλλά πιστεύω πως θα το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο όσο μεγαλώνει. Κυριάρχησε σε μια περίοδο που έπαιξαν δυο από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ο Roger και ο Rafa, ενώ ταυτόχρονα χειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση και με τη νέα γενιά των παικτών", πρόσθεσε ο Αμερικανός, ο οποίος είχε τερματίσει 6 χρονιές στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και σταμάτησε την καριέρα του με 14 Grand Slams τίτλους, περισσότερους από κάθε άλλον εκείνη την εποχή.

"Αυτά που έχει κάνει ο Novak την τελευταία δεκαετία... δεν ξέρω τι να πω. Με έχει εντυπωσιάσει πολύ η μεταμόρφωσή του. Από ένας πολύ ταλαντούχος νέος αθλητής, λίγο εύθραυστος πνευματικά, να καταφέρνει σήμερα να γίνει αυτός ο παίκτης. Είναι πολύ ωραίο να κάθεσαι και να τον παρακολουθείς από τον καναπέ", είπε ακόμα ο Sampras.

Ο Djokovic, ο οποίος παρέλαβε χθες, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του επί του Casper Ruud στο ATP Finals του Τορίνου το τρόπαιο για το 7ο Year-end No.1 της καριέρας του, είπε: "Νιώθω εκπληκτικά και νιώθω ακόμα καλύτερα που πήρα αυτό το τρόπαιο μετά από έναν κερδισμένο αγώνα. Νιώθω ευλογημένος που έχω σηκώσει 7 φορές αυτό το τρόπαιο, μια περισσότερη από τον Pete, που ήταν ο παιδικός μου ήρωας. Ήταν μια έμπνευση για μένα και εξαιτίας του ονειρευόμουν να κερδίσω κάποια μέρα το Wimbledon."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots