ATP
Πιο κοντά στο Νο.2 ο Zverev, στο Top 10 ξανά ο Sinner

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 13:50

Ο Alexander Zverev θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως μετά και την κατάκτηση του ATP Finals πλησίασε στους 800 βαθμούς το Νο.2 και τον Daniil Medvedev. Στο Νο.4 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ επέστρεψε στο Top 10 ο Jannik Sinner.

Με τον Novak Djokovic να έχει εξασφαλισμένο το Year-end No.1 - για 7η φορά στην καριέρα του (ρεκόρ) - στις θέσεις τους μετά από το ATP Finals παρέμειναν και οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev, που είναι στο Νο.2 και στο Νο.3 αντίστοιχα.

Αυτό που άλλαξε, είναι πως ο Zverev πλησίασε τον Medvedev στους 800 βαθμούς, από τους 1.100 που ήταν πριν το Finals. Να σημειωθεί πως ο Zverev δεν έχει ανεβεί ποτέ στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να κάνει στις αρχές του 2022.

Στο Νο.4 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα τερματίσει ψηλότερα από κάθε άλλη χρονιά και για πρώτη φορά θα τερματίσει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Τις δυο τελευταίες χρονιές, είχε τερματίσει στο Νο.6.

Στο Νο.6 παρέμεινε ο Rafael Nadal, στο Νο.7 ο Matteo Berrettini, στο Νο.8 ο Casper Ruud και στο Νο.9 ο Hubert Hurkacz. Το Top 10 συμπληρώνει ο Jannik Sinner, ο οποίος κέρδισε μια θέση με την συμμετοχή του και τη μια νίκη που έκανε στο ATP Finals και επέστρεψε στο Νο.10, που είναι και το career high του, αφήνοντας στο Νο.11 τον Felix Auger-Aliassime.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots