ATP
Ήττα για τη Σερβία του Djokovic, εύκολα Ρώσοι και Ιταλοί (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Davis Cup Finals
tn team Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 0:32

Παρά τη νέα μεγάλη προσπάθεια του Novak Djokovic, που αγωνίστηκε σε μονά και διπλά, η Σερβία ηττήθηκε από τη Γερμανία σήμερα και κινδυνεύει να μείνει εκτός Davis Cup. Αντίθετα, εξασφάλισε την πρόκρισή της η Ιταλία του Jannik Sinner, ενώ έκανε το πρώτο βήμα η Ρωσία των Daniil Medvedev και Andrey Rublev.

O Djokovic πήρε για μια ακόμα φορά το βάρος στους ώμους του, έφερε τη Σερβία πολύ κοντά στην 1η θέση του 6ου ομίλου του Davis Cup, στο τέλος όμως οι Γερμανοί έκαναν την αντεπίθεση και πήραν την πολύτιμη νίκη με 2-1.

Πιο αναλυτικά, οι Γερμανοί απέκτησαν το προβάδισμα στο tie, μετά από τη νίκη του Dominik Koepfer επί του Filip Krajinovic με 7-6 (4), 6-4. Ο Nole ανέλαβε δράση στη συνέχεια, κερδίζοντας άνετα στο μονό των Jan-Lennard Struff, με 6-2, 6-4.

Στη συνέχεια ο Djokovic βοήθησε την ομάδα του και στο διπλό, μαζί με τον σπεσιαλίστα των διπλών, Nikola Cacic, με τον οποίο επέστρεψαν από σετ πίσω και βρέθηκαν μπροστά με 4-2 στο 3ο σετ, έχοντας και break point για το 5-2, απέναντι στους Kevin Krawietz και Tim Puetz.

Οι δυο τελευταίοι έκαναν μια εκπληκτική αντεπίθεση στο φινάλε, κράτησαν το σερβίς τους και έκαναν το break back ισορροπώντας το σετ, ενώ αργότερα κέρδισαν και το tie-break, για να φτάσουν στην τελική νίκη με 7-6 (5), 3-6, 7-6 (5).

Πλέον μπαίνει σε περιπέτειες η Σερβία, αφού αν οι Γερμανοί κερδίσουν και την Αυστρία αύριο θα πάρουν την 1η θέση και τότε θα χρειαστεί να πάρουν το ένα από τα δυο εισιτήρια που θα δοθούν στις δυο καλύτερες δεύτερες, από τους 6 συνολικά ομίλους. Πάντως οι πιθανότητες είναι ρεαλιστικές, χάρη στη χθεσινή καθαρή νίκη με 3-0 επί της Αυστρίας.

Την πρεμιέρα τους στο τουρνουά έκαναν σήμερα οι Ρώσοι, που είναι στον 1ο όμιλο μαζί με την Ισπανία και το Εκουαδόρ. Δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στο Εκουαδόρ σήμερα, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά και επικρατώντας με 3-0.

Ο Andrey Rublev, αν και έχασε ένα σετ, πήρε στο τέλος τη νίκη απέναντι στον Roberto Quiroz, με 6-3, 4-6, 6-1. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Daniil Medvedev συνέτριψε τον Emilio Gomez με 6-0, 6-2, ενώ στο διπλό οι Rublev και Aslan Karatsev κέρδισαν τους Gonzalo Escobar και Diego Hidalgo με 6-4, 4-6, 6-4.

Τέλος, την πρόκρισή της στα νοκ άουτ εξασφάλισε και η Ιταλία, που κέρδισε τον 5ο όμιλο. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ιταλοί κέρδισαν και την Κολομβία, χάρη στις νίκες των Lorenzo Sonego (επί του Nicolas Mejia με 6-7, 6-4, 6-2) και Jannik Sinner (επί του Daniel Elahi Galan με 7-5, 6-0) στα μονά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots