ATP
Πως θα γίνει το ATP Cup του 2022

 
Πως θα γίνει το ATP Cup του 2022
tn team Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 - 16:27

Μετά το τέλος του Davis Cup, το ενδιαφέρον του τενιστικού κόσμου στρέφεται ήδη στο ATP Cup, που θα ξεκινήσει σε λιγότερο από 4 εβδομάδες, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας. Δείτε πως θα διεξαχθεί φέτος το τουρνουά, που επιστρέφει στην κανονικότητα από το 2023.

Στο ATP Cup του 2022, που θα φιλοξενηθεί στο Σίδνεϊ από την 1η έως τις 9 Ιανουαρίου, θα συμμετέχουν 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των τεσσάρων.

Τα γκρουπ θα δημιουργηθούν βάσει δυναμικότητας και η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς είναι στο Νο.4 της σχετικής κατάταξης. Στο 1ο γκρουπ είναι ακόμα η Σερβία (Νο.1), η Ρωσία (Νο.2) και η Γερμανία (Νο.3).

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι οι ομάδες που θα είναι από το Νο.4 έως το Νο.8, στο 3ο γκρουπ οι Νο.8-Νο.12 και στο 4ο γκρουπ οι Νο.13-Νο.16. Να σημειωθεί, πως η κατάταξη θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με τη συμμετοχή των παικτών. Για παράδειγμα, αμφίβολος για το τουρνουά είναι ο Rafael Nadal, επομένως αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο η Ισπανία δεν θα μπει στο τουρνουά από το Νο.5 όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Επίσης, ο Roger Federer δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά, συνεπώς η Ελβετία (που βρίσκεται στο Νο.13 της κατάταξης) δεν θα μπει καθόλου. Η Αυστραλία, που είναι στο Νο.21, θα μπει ως διοργανώτρια χώρα.

H κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Όσον αφορά τα χρηματικά επαθλα, από τα 10 εκατομμύρια (αυστραλιανά) δολάρια του 2021, τα έπαθλα θα αυξηθούν στα 14 εκατομμύρια αυτή τη χρονιά.

Επιστρέφει το κανονικό φορμάτ το 2023

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της Sydney Morning Herald, το 2023 θα επιστρέψει στην κανονικότητα το ATP Cup, που σημαίνει πως θα αγωνιστούν 24 ομάδες και το τουρνουά θα φιλοξενηθεί σε 3 διαφορετικές πόλεις, όπως είχε γίνει και το 2020.

Θυμίζουμε πως πέρσι, εξαιτίας της Covid-19, όλοι οι αγώνες είχαν γίνει στα γήπεδα του Australian Open της Μελβούρνης και γι' αυτό το λόγο συμμετείχαν μόνο 12 ομάδες στο τουρνουά. Φέτος οι ομάδες θα αυξηθούν στις 16, με δυο έδρες στο Σίδνεϊ να φιλοξενούν τους αγώνες, ενώ του χρόνου αναμένεται να επιστρέψει πάλι το φορμάτ των 24 ομάδων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots