Τσιτσιπάς: "Έχω ένα πλάνο για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα"

 
Τσιτσιπάς: "Έχω ένα πλάνο για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 - 16:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μεγάλα σχέδια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και μίλησε γι' αυτά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ.

Μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας στα προημιτελικά του United Cup, η συζήτηση στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, πήγε στο ελληνικό τένις και στην ανάπτυξή του.

Ο Στέφανος αποκάλυψε ότι εδώ και καιρό ετοιμάζει κάτι, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από την ομοσπονδία και θα βοηθήσει τα νέα παιδιά που παίζουν τένις στη χώρα μας, χωρίς να θέλει προς το παρόν να αποκαλύψει περισσότερα. Είπε μάλιστα πως είναι ευπρόσδεκτη στο πρότζεκτ και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν θα έχανε ευκαιρία να βοηθήσει σε οποιοδήποτε εγχείρημα κάνει καλό στο ελληνικό τένις.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε σχετικά με αυτό το ζήτημα ο Τσιτσιπάς:

"Προσωπικά έχω ένα πλάνο, το οποίο θέλω να εφαρμόσω σε μερικά χρόνια από τώρα. Δεν περιμένω κάτι από την ομοσπονδία, δεν θα έχουν την ευθύνη γι' αυτό, είναι ένα προσωπικό θέμα και κάτι που θέλω να δημιουργήσω μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν θα πω ακριβώς τι, αλλά το έχω στο μυαλό μου και το έχω συζητήσει και με την ομάδα μου.

Φυσικά, σ' αυτό το πρότζεκτ είναι ευπρόσδεκτη και η Μαρία, η οποία έκανε μεγάλα πράγματα στο tour πριν από εμένα και εγώ την ακολούθησα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι και μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Για μένα είναι ένα πάθος και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Παθιάζομαι με την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και ελπίζω στο μέλλον να βρω τον χρόνο γιατί είναι κάτι που με απασχολεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι αυτό που με κρατάει στάσιμο. Εύχομαι στο μέλλον να βρω τον χρόνο για να το κάνω.

Αγαπώ πολύ τα παιδιά και μου αρέσει να βρίσκομαι δίπλα τους, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το τένις. Είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω νέους παίκτες, κυρίως από τη χώρα μας. Είχα την ευκαιρία να είμαι για λίγες μέρες μέντορας του Στέφανου (Σακελλαρίδη) εδώ στο Σίδνεϊ. Έχω βρεθεί σε καταστάσεις που δεν έχουν βρεθεί πολλοί Έλληνες τενίστες στο παρελθόν και θέλω να συνεχιστεί αυτή η κληρονομιά, να προωθήσω το άθλημα με τον δικό μου τρόπο. Θέλω να είμαι εκεί για τις νέες γενιές, όταν θα χρειαστεί να ανεβούν τα σκαλοπάτια και να συνεχίσουν να ονειρεύονται να φτάσουν εκεί που έχουμε φτάσει εγώ και η Μαρία. Να υπάρχει υποστήριξη, γιατί δεν γίνεται έτσι."

Η Σάκκαρη από τη μεριά της, είπε: "Το τένις είναι το τρίτο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα μετά το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Πηγαίνεις στα γήπεδα και είναι γεμάτα, από παιδιά, ενήλικες, ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το ξέρω γιατί μου το λένε και οι άνθρωποι που εργάζονται σ' αυτόν τον χώρο.

Η ομοσπονδία μας δεν έχει βοηθήσει σχεδόν καθόλου τους αθλητές. Αυτό καλό θα είναι να αλλάξει κάποια στιγμή, θα το θέλαμε όλοι πολύ. Μου αρέσει να βλέπω μικρά παιδιά να αγωνίζονται και να το προσπαθούν. Νιώθω ότι αν δεν ήμασταν εμείς στις τηλεοράσεις τους, ίσως να μην έβρισκαν κίνητρο. Είναι σημαντικό το ότι είμαστε οι εικόνες αυτών των παιδιών. Όχι μόνο εγώ και ο Στέφανος, αλλά και ο Πέτρος (Τσιτσιπάς), τα κορίτσια, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots