Στα ημιτελικά η Γαλλία (vids)

 
Στα ημιτελικά η Γαλλία (vids)
tn team Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 - 14:52

H Γαλλία απέκλεισε τη Νορβηγία σε μια πολύ κλειστή συνάντηση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του United Cup, όπου θα συναντήσει την Πολωνία.

Η Γαλλία πήρε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του United Cup, κερδίζοντας τη Νορβηγία με 2-1.

Η Caroline Garcia, αν και μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση με τη Malene Helgo, βρήκε μεγάλη αντίσταση από το Νο.544 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7 (6), 7-6 (5).

Αφού έχασε match point στο tie-break του 2ου σετ, η 30χρονη Γαλλίδα, Νο.20 στον κόσμο, οδηγήθηκε σε 3ο σετ και εκεί απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1, πηγαίνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο tie-break. Αυτή τη φορά κατάφερε να το κερδίσει με 7-5 και να δώσει τελικά τον βαθμό στην ομάδα της, έπειτα από 2,5 ώρες.

Ο Casper Ruud έκανε στη συνέχεια το καθήκον του και έστειλε την υπόθεση πρόκριση στο μεικτό διπλό, καθώς επιβλήθηκε του Adrian Mannarino με 6-1, 6-4, σε έναν αγώνα που πήρε τον έλεγχο από νωρίς και δεν τον έχασε ποτέ.

Στο διπλό έγινε μεγάλη μάχη, με την Garcia και τον Edouard Roger-Vasselin να παίρνουν τελικά τη νίκη απέναντι στην Ulrikke Eikeri και τον Ruud με 7-5, 6-4.

Η Γαλλία προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά του United Cup και εκεί θα αντιμετωπίσει την περσινή ημιφιναλίστ και Νο.1 ομάδα του ταμπλό, Πολωνία, των Iga Swiatek και Hubert Hurkacz.

Στα ημιτελικά βρίσκεται ήδη και η Αυστραλία, η οποία θα περιμένει τους αυριανούς αγώνες της Ελλάδας με τη Γερμανία για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots