ATP
Η κλήρωση του ATP Cup

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 - 5:44

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του ATP Cup και η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό, κληρώθηκε στον 4ο όμιλο, μαζί με την Πολωνία, την Αργεντινή και τη Γεωργία.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί για 3η διαδοχική χρονιά στο ATP Cup και θα απαρτίζεται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Πέτρο Τσιτσιπά, Μάρκο Καλοβελώνη και Αριστοτέλη Θάνο. Για τον Θάνο, θα είναι η πρώτη παρουσία στη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έρθει αντιμέτωπος με τους κορυφαίους παίκτες των τριών αντιπάλων ομάδων, δηλαδή με τον Hubert Hurkacz της Πολωνίας, τον Diego Schwartzman της Αργεντινής και τον Nikoloz Basilashvili της Γεωργίας. Ο Περβολαράκης με τη σειρά του θα έρθει αντιμέτωπος με τους Kamil Majchrzak, Federico Delbonis και Aleksandre Metreveli - αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι στη σύσταση των ομάδων.

Ξεχώρισε από την κλήρωση ο 2ος όμιλος, στον οποίο βρίσκονται η Ρωσία των Daniil Medvedev και Andrey Rublev, η Ιταλία των Matteo Berrettini και Jannik Sinner, η Αυστρία του Dominic Thiem, αλλά και η πάντα υπολογίσιμη Αυστραλία, που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της.

Από τους τέσσερις ομίλους, θα προκριθούν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες και θα αγωνιστούν στους ημιτελικούς. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο Σίδνεϊ, από την 1η έως τις 9 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων:



Τα ρόστερ της διοργάνωσης:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots