ATP
ATP Cup: Αναλυτικά τα χρηματικά έπαθλα

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 - 18:22

Στα 10 εκατομμύρια δολάρια θα φτάσουν φέτος τα χρηματικά έπαθλα του ATP Cup φέτος. Δείτε αναλυτικά πως θα διανεμηθούν αυτά τα χρήματα στους παίκτες.

Ο κάθε παίκτης θα κερδίσει αρκετά χρήματα και μόνο με τη συμμετοχή του στο ATP Cup, ποσά όμως που θα εξαρτηθούν από τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη. Για παράδειγμα, το ποσό συμμετοχής για τους 3 κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, Novak Djokovic, Daniil Medvedev και Alexander Zverev, θα είναι 220.000 δολάρια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Matteo Berrettini και ο Casper Ruud, που εκπροσωπούν τις ομάδες από το Νο.4 έως το Νο.6 του ταμπλό, Ελλάδα, Ιταλία και Νορβηγία αντίστοιχα, θα λάβουν το ποσό των 190.000 δολαρίων.

Οι κορυφαίοι παίκτες των ομάδων από το Νο.7 έως το Νο.12 του ταμπλό θα λάβουν από 160.000 δολάρια και οι κορυφαίοι παίκτες των 4 τελευταίων ομάδων που θα προκριθούν στο τουρνουά, θα λάβουν από 135.000 δολάρια.

Όσον αφορά τους Νο.2 παίκτες, το στάνταρ ποσό συμμετοχής που θα εξασφαλίσουν θα εξαρτηθεί επίσης από τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη, προκειμένου να είναι εξίσου μεγάλο το κίνητρο για όλους. Για παράδειγμα, ο Andrey Rublev θα πάρει το ποσό των 160.000 δολαρίων ως Νο.2 της Ρωσίας, ενώ οι παίκτες που είναι Νο.2 στις ομάδες τους αλλά βρίσκονται εκτός Top 250, όπως ο Μιχάλης Περβολαράκης ή ο Viktor Durasovic της Νορβηγίας, θα λάβουν το ποσό των 15.000 δολαρίων. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους παίκτες, με τα ποσά ωστόσο να είναι σαφώς μικρότερα.

Από εκεί και πέρα, η κάθε νίκη θα δίνει επιπλέον χρήματα. Η κάθε νίκη σε tie σημαίνει 10.000 επιπλέον δολάρια για κάθε παίκτη στη φάση των ομίλων, 30.000 δολάρια στα ημιτελικά και 50.000 δολάρια στον τελικό. Σημαντικά μεγαλύτερο θα είναι το έπαθλο της κάθε προσωπικής νίκης, το οποίο επίσης κυμαίνεται ανάλογα με τις θέσεις των παικτών και τη φάση του τουρνουά.

Το σημαντικό είναι πως κανείς παίκτης που θα βρεθεί στο Σίδνεϊ, δεν θα φύγει με λιγότερα από 5.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος από τους Djokovic, Medvedev και Zverev κατακτήσει το τρόπαιο και παραμείνει αήττητος σε όλο το τουρνουά, μπορεί να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό έπαθλο για έναν μόνο παίκτη, που φτάνει τα 863.500 δολάρια - χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία τους στο διπλό (με αγώνες διπλών μπορεί να ξεπεράσει τα 900.000 δολάρια).

Αναλυτικά πως θα μοιραστούν τα χρηματικά έπαθλα του ATP Cup:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots