ATP
Νέο career high - στο Top 400 ο Περβολαράκης

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 - 15:14

Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 27 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 400 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Κοντά στο Top 300 στα διπλά ο Μάρκος Καλοβελώνης.

Την πρώτη του είσοδο στο Top 400 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ πραγματοποίησε σήμερα ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος κέρδισε 27 θέσεις, χάρη στην πορεία του μέχρι τα προημιτελικά στο Challenger του Forli στην Ιταλία.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στο Νο.398 της κατάταξης και ολοκληρώνοντας πολύ δυναμικά αυτή τη σεζόν.

Πάντα πρώτος βεβαίως από τους Έλληνες είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, είναι 3ος στην κατάταξη των μονών στη χώρα μας και σήμερα κέρδισε 10 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.761. Στο Νο.857 βρίσκεται ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος κέρδισε 2 θέσεις.

Χαμηλότερα, σημαντικές ανόδους σημείωσαν ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Αλέξανδρος Σκορίλας. Ο Θάνος, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της Ελλάδας στο ATP Cup για πρώτη φορά το 2022, κέρδισε 37 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1074 του κόσμου, ενώ ο Σκορίλας κέρδισε 62 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1200.

Στην παγκόσμια κατάταξη στα διπλά, ο Μάρκος Καλοβελώνης είχε μια σπουδαία άνοδο μετά και την πορεία του στον τελικό του Challenger του Forli, καθώς κέρδισε 33 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.303 της ΑΤΡ. Το καλοκαίρι του 2016 είχε πραγματοποιήσει το ρεκόρ του, φτάνοντας έως το Νο.290 του κόσμου στα διπλά.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, κορυφαίος Έλληνας είναι επίσης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.131, ενώ στη 2η θέση παραμένει ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που είναι στο Νο.217.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots