ATP
Tomic: "Είμαι βίγκαν και νιώθω πολύ υγιέστερος"

 
Bernard Tomic
Bernard Tomic © Tennis Australia
tn team Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 - 10:01

Ο Bernard Tomic, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει αλλάξει και σκοπεύει να κάνει μια νέα αρχή το 2022, αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια είναι αυστηρά χορτοφάγος και πως έχει εμπνευστεί γι' αυτή του την απόφαση από τον Novak Djokovic.

"Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν τόσο επαγγελματίας με όσα έκανα στο παρελθόν, με τη διατροφή, με την προπόνηση. Τα τελευταία 2,5-3 χρόνια είμαι βίγκαν και μου αρέσει αυτό. Πιστεύω πως δεν θα ξαναφάω κρέας στη ζωή μου. Είμαι υπερήφανος βίγκαν. Για να μην παρεξηγηθώ, το κρέας έχει υπέροχη γεύση, αλλά είναι ζώα. Πιστεύω στο κάρμα και πως πρέπει να κάνουμε το σωστό, δεν είναι μόνο θέμα υγείας. Αν και η υγεία μου είναι πολύ καλύτερη τα 2 τελευταία χρόνια", είπε ο Tomic, στο πρόσφατο επεισόδιο του The Functional Tennis Podcast, όπου ήταν καλεσμένος.

"Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι είναι βίγκαν. Εγώ εμπνεύστηκα από τον Novak, ήταν κάτι που δοκίμασα να κάνω και λειτούργησε για μένα", πρόσθεσε ο 29χρονος Αυστραλός τενίστας.

Θυμίζουμε πως ο Tomic εξέφρασε πρόσφατα και την επιθυμία του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, υποστηρίζοντας πως έχει αλλάξει και είναι πολύ πιο ώριμος.

Για τον Djokovic, η αλλαγή της διατροφής του αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην καριέρα του. Το 2019, είχε δηλώσει πως δεν είναι βίγκαν και δεν του αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά η διατροφή του παραμένει αυστηρά χορτοφαγική και πως αυτό τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ να αναρρώνει μετά από δύσκολους αγώνες και τραυματισμούς.

"Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Τρώω εδώ και μερικά χρόνια τρόφιμα φυτικής προέλευσης, αλλά λόγω των λανθασμένων ερμηνειών από τις ταμπέλες και της κακής χρήσης που γίνεται, απλά δεν μου αρέσει να με λένε έτσι. Τρώω χορτοφαγικά, νομίζω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους που αναρρώνω καλά. Δεν έχω πια τις αλλεργίες που είχα", είχε πει ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων σε συνέντευξή του το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots