ATP
Tomic: "Επέστρεψα και δεν είμαι πια αυτό το ανόητο παιδί" (vid)

 
Bernard Tomic
Bernard Tomic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 22:01

Στα 29 του χρόνια, ο Bernard Tomic υποστηρίζει πως έχει αλλάξει, έχει ωριμάσει και σκοπεύει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα από την Αυστραλία αυτόν τον Ιανουάριο.

"Επέστρεψα, είμαι διψασμένος και είμαι έτοιμος. Ο μόνος που μπορεί να με σταματήσει τώρα είναι ο εαυτός μου", λέει ο Tomic, στο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, με αποσπάσματα από τη δουλειά του στο γυμναστήριο.

"Προπονούμαι, ιδρώνω, πιέζομαι, είμαι ξεσηκωμένος! Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να βρεθώ ξανά στην κορυφή. Η σκληρή δουλειά αποδίδει. Έχω βγάλει δάκρυα και ιδρώτα γι' αυτό το άθλημα. Έχω επιστρέψει στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσω την τάξη", είπε ακόμα ο 29χρονος Αυστραλός.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bernard Tomic (@real.bernardtomic)

Ο Tomic έπαιξε στα προημιτελικά του Wimbledon όταν ήταν μόλις 18 ετών και έφτασε στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης όταν ήταν 23. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.259 του κόσμου και κέρδισε τον τελευταίο από τους 4 τίτλους του, το 2018.

"Δέχτηκα πολύ μίσος στη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να τα παρατήσω. Νομίζετε πως δεν διαβάζω τα hate comments; Πονάει. Στο παρελθόν τα άφηνα να με επηρεάσουν και αντιδρούσα με ηλίθιο τρόπο, τώρα όμως τα χρησιμοποιώ σαν καύσιμο."

Και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα αυστραλιανά μέσα, ο Tomic είπε πως νιώθει πιο ώριμος και θέλει να κάνει μια νέα προσπάθεια στην καριέρα του στο τένις.

"Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που ήμουν στα 18 και στα 20. Ο χρόνος αλλάζει τους ανθρώπους. Είμαι μεγαλύτερος και σοφότερος. Δεν είμαι αυτό το ανόητο παιδί πια.

Είχα μεγάλη επιτυχία σε πολύ μικρή ηλικία. Ταξιδεύω από τα 10 μου, έπρεπε να πηγαίνω από την Αυστραλία στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιστρέφω. Όταν ήμουν 18 χρονών μπήκα στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καθημερινή δουλειά και τα συνεχόμενα τουρνουά με κατέβαλαν και κάποια στιγμή, γύρω στα 25 μου, άρχισα να λέω ηλίθια πράγματα στις συνεντεύξεις μου."

Μένει να δούμε αν όντως αλλάξει κάτι για τον Tomic, που έχει χαρακτηριστεί από το πόσο εύκολα τα παρατάει σε έναν αγώνα. Ο Αυστραλός είναι σταθερά εκτός του Top 100 από το καλοκαίρι του 2019, ενώ από την τελευταία φορά που βρέθηκε στo Top 50 έχουν περάσει 4,5 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots