ATP
Αιχμές ανάμεσα σε Tomic και Κύργιο: "Είμαι από τους λίγους που τον στήριξαν"

 
Αιχμές ανάμεσα σε Tomic και Κύργιο: "Είμαι από τους λίγους που τον στήριξαν"
© James Alcock
tn team Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 - 11:45

Λίγο πριν την έναρξη της αυστραλιανής σεζόν, Bernard Tomic και Νικ Κύργιος αντάλλαξαν λόγια, με τον Tomic να υποστηρίζει ότι ήταν και παραμένει καλύτερος από τον Κύργιο.

Ο Tomic, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ανακοινώσει πως δουλεύει πολύ σκληρά για να επανέλθει στο top επίπεδο, έκανε πρόσφατα ένα Q&A στο Instagram και κάποιος τον ρώτησε αν ήταν καλύτερος από τον Κύργιο.

"Ακόμα είμαι", απάντησε ο 29χρονος, εξηγώντας στη συνέχεια: "Προφανώς ο Νικ είναι καλός παίκτης, πιθανότατα μέσα στους 6-7 καλύτερους servers στον κόσμο, αλλά τον είχα κερδίσει στο Kooyong με 6-3, 6-4. Έχω προπονηθεί μαζί του και ξέρω που σερβίρει, ξέρω που βρίσκεται στο court και το στυλ του δεν με προβληματίζει καθόλου."

Ενοχλημένος φάνηκε ο Κύργιος, ο οποίος έστειλε μια απάντηση μέσω της The Age, λέγοντας πως έχει βοηθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τον Tomic.

"Είμαι πιθανότατα από τους πολύ λίγους ανθρώπους στο αυστραλιανό τένις που τον έχουν στηρίξει πολλές φορές. Έχω κάνει πράγματα για εκείνον, η οικογένειά μου και ο αδερφός μου έχουν κάνει πράγματα για εκείνον."

Ο Κύργιος είπε επίσης πως θα  ήθελε να παίξει με τον Tomic, αλλά πιθανότατα δεν θα τον συναντήσει, εξαιτίας του ranking του: "Δεν είμαι σίγουρος αν θα τον αντιμετωπίσω αυτό το καλοκαίρι, γιατί απ' όσο ξέρω δε νομίζω ότι θα είναι στην αυστραλιανή σεζόν. Δεν έχω δει το όνομά του πουθενά, δεν ξέρω σε ποια τουρνουά θα παίξει."

Για την ιστορία, ο Tomic βρίσκεται στο Νο.260 της παγκόσμιας κατάταξης και αναμένεται να παίξει στα προκριματικά του Australian Open τη 2η εβδομάδα της σεζόν. Την 1η εβδομάδα ίσως παίξει σε κάποιο Challenger, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει και wild card από κάποιο από τα τουρνουά της ΑΤΡ που θα γίνουν στην Αυστραλία. Ο Κύργιος, ο οποίος επίσης έχει πέσει αρκετά, στο Νο.93 του κόσμου, δεν μπόρεσε να μπει ούτε φέτος στο ATP Cup και την πρώτη εβδομάδα της σεζόν θα παίξει στο 250άρι της Μελβούρνης, καθώς πήρε wild card από τη διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots