ATP
Berrettini: "Ο τραυματισμός πέρασε, θέλω να βελτιωθώ"

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 - 18:46

Ο Matteo Berrettini είπε πως ο τραυματισμός που είχε στους κοιλιακούς στο ATP Finals ανήκει στο παρελθόν, είναι πανέτοιμος για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και θέλει να πετύχει ακόμα περισσότερα αυτή τη χρονιά.

"Ευτυχώς, ο τραυματισμός πέρασε αρκετά σύντομα. Μπορούσα να προπονηθώ αρκετά έντονα αυτές τις εβδομάδες. Προπονήθηκα στη Φλόριντα, σε καλές συνθήκες και με πολύ καλούς παίκτες", είπε ο Berrettini σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport.

O Berrettini είχε μια πολύ καλή χρονιά, με αποκορύφωμα τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam στο Wimbledon, αλλά και οι δυο ΑΤΡ τίτλοι που κέρδισε, καθώς και η άνοδός του στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2022 στοχεύει να πετύχει ακόμα περισσότερα, αλλά για να το καταφέρει αυτό αναγνωρίζει πως θα χρειαστεί να δουλέψει σκληρά.

"Μπορώ να δουλέψω σε αυτά που χρειάζεται να βελτιώσω. Πρέπει να μάθω να ανεβαίνω περισσότερο στο φιλέ και να είμαι κινούμαι πιο ψηλά. Πρέπει επίσης να δουλέψω το σερβίς μου, ώστε να διατηρηθεί ως ένα από τα δυνατά μου σημεία."

Η σεζόν για τον Berrettini θα ξεκινήσει από τις 2 Ιανουαρίου, όταν θα κάνει την πρεμιέρα του για το ATP Cup. Εκπροσωπεί βεβαίως την πολύ δυνατή Ιταλία, που θα έχει στο ρόστερ της ακόμα τους Jannik Sinner, Fabio Fognini, Lorenzo Sonego και Simone Bolelli. Στην πρεμιέρα της Κυριακής, οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Αυστραλία και ο Berrettini θα παίξει με τον Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots