ATP
L'Equipe: Αθλητής της χρονιάς ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 21:06

Ακόμα μια σημαντική αναγνώριση της τρομερής χρονιάς του έλαβε ο Novak Djokovic, που αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής για το 2021 από τη L'Equipe.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αθλητική εφημερίδα διοργανώνει κάθε χρόνο αθλητικά βραβεία και τίμησε τον Novak Djokovic στην κατηγορία του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο για το 2021, μέσω της σχετικής ψηφοφορίας.

Ο Djokovic κατέκτησε 3 Grand Slams τίτλους αυτή τη χρονιά, το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon, έφτασε μέχρι τον τελικό του US Open και παρέμεινε στο Νο.1 του κόσμου από την αρχή έως το τέλος της χρονιάς, φτάνοντας τις 353 εβδομάδες συνολικής παραμονής και ξεπερνώντας (κατά πολύ πλέον) το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Roger Federer. Επίσης "έπιασε" στα Slams τους Nadal και Federer με 20 κατακτήσεις και είναι πρώτος στα Masters 1000 τρόπαια, με 37. Το τελευταίο του Masters το κέρδισε στο Παρίσι, κάνοντας το double στη γαλλική πρωτεύουσα μαζί με το Roland Garros.

Στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή του 2021, ο Djokovic κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, τον MVP των τελικών του NBA και πρωταθλητή, Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς και τον ποδοσφαιριστή Robert Lewandowski.

Στις γυναίκες, κορυφαία αθλήτρια για το 2021 αναδείχθηκε η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Elaine Thompson, η πιο γρήγορη γυναίκα του κόσμου, που φέτος κέρδισε 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και έτρεξε τα 100 μέτρα σε 10,54 δευτερόλεπτα και τα 200 μέτρα σε 21,53 δευτερόλεπτα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots