ATP
Τσιτσιπάς: "Πήγα καλύτερα απ' ότι περίμενα, στο AO μπορώ να είμαι στο 100%"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ATP Tour
tn team Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 - 15:52

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την πρώτη του εμφάνιση μετά την εγχείρηση, είπε πως το σερβίς του αποτέλεσε πρόβλημα, αλλά περιμένει να προσεγγίσει το 100% του μέχρι την έναρξη του Australian Open.

"Ήταν ωραίο που είδα τον εαυτό μου να παίζει σ' αυτό το επίπεδο. Πήγα καλύτερα απ' όσο περίμενα. Ήμουν σε θέση να χτυπάω μπάλες που με τρόμαζαν μέχρι πριν 2 εβδομάδες, οπότε πηγαίνω προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήταν κλειστός αγώνας και τον απόλαυσα, παρά την ήττα. Απόλαυσα τη μάχη και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος εκεί έξω", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά από την ήττα του από τον Diego Schwartzman.

Για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά την εξαντλητική μάχη, είπε: "Πονάω λίγο, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Σέρβιρα περισσότερο απ' όσο είχα δοκιμάσει να σερβίρω τον τελευταίο μήνα. Έκανα γύρω στα 180 σερβίς νομίζω σήμερα. Στις προπονήσεις δοκίμασα να κάνω μέχρι 50-60, οπότε σήμερα έκανα μεγάλη διαδρομή. Στο τέλος υπήρχε και κούραση, προσπάθησα να αποφύγω τον πόνο και να ολοκληρώσω με κάποιον τρόπο τον αγώνα."

Για το τι άλλαξε μετά το 1ο σετ: "Το σερβίς μου έπεσε πολύ. Τα ποσοστά δεν ήταν καλά και απλά δεν ήμουν σε θέση να το εκτελέσω. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, όμως δεν ήμουν στο 100% μου από τη γραμμή του σερβίς και το χρειαζόμουν αυτό όσο περνούσε η ώρα. Εύχομαι τώρα να μπορούσα να αποφύγω τον πόνο και να σέρβιρα καλύτερα, γιατί σίγουρα αυτό θα με είχε βοηθήσει."

Για το υπόλοιπο αυτής της εβδομάδας: "Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω στη συνέχεια του τουρνουά. Μου αρέσει να αγωνίζομαι, αλλά δεν ξέρω πως θα νιώθω αύριο. Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου μπαίνοντας στο παιχνίδι σήμερα, πως θα πάει η αποθεραπεία την επόμενη μέρα, γιατί και με την αποθεραπεία από το διπλό (προχθές) είχα θέμα. Την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να σερβίρω, πονούσα πολύ. Ελπίζω οπότε να μπορώ να βγω στο γήπεδο αύριο και να προπονηθώ κανονικά. Ο στόχος τώρα είναι να έχω μια πλήρη αποθεραπεία, γιατί έκανα πολλά πράγματα με τον αγκώνα μου τις 2 τελευταίες εβδομάδες ώστε να τον προστατεύσω όσο καλύτερα μπορώ και να βρεθώ ξανά στο 100% μου. Η συγκέντρωση στην υγεία είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζω τώρα."

Για το Australian Open: "Σήμερα το σερβίς με απογοήτευσε, όμως έχουμε πολύ χρόνο ακόμα μέχρι το Australian Open, οπότε με την κατάλληλη προετοιμασία και την καθοδήγηση του γιατρού μου, μπορώ να είμαι στο 100% μου στο Australian Open. Όταν έμπαινα στο χειρουργείο, ούτε ο γιατρός μου δεν ήξερε αν θα μπορούσα να παίξω στο Australian Open. Η ανάρρωση πηγαίνει καλύτερα απ' ότι περιμέναμε σε σύγκριση με κάποιους άλλους παίκτες, κάτι που εξέπληξε και τον γιατρό θετικά. Ήρθε στο Ντουμπάι και ξαφνιάστηκε όταν με είδε να χτυπάω την μπάλα σχεδόν στο 100%."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots