ATP
Μεγάλη νίκη Schwartzman στην πρεμιέρα Τσιτσιπά (vid)

 
Μεγάλη νίκη Schwartzman στην πρεμιέρα Τσιτσιπά (vid)
tn team Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 - 13:17

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στη σεζόν σήμερα και έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο για περισσότερο από 2,5 ώρες, φάνηκε όμως και πως χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του, με τον απίθανο Diego Schwartzman να αξιοποιεί τα αρκετά λάθη του Έλληνα τενίστα και να τον κερδίζει με 2-1 σετ, μετά από μια συγκλονιστική μάχη.

O Schwartzman έκανε εκπληκτικό ματς και ο Τσιτσιπάς είχε πολύ καλά διαστήματα, προηγήθηκε με σετ, όπως ήταν φυσικό όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει αμείωτη την ένταση σε έναν τόσο μεγάλο χρονικά αγώνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Αργεντινό με 6-7 (5), 6-3, 6-3.

Ήταν ο πρώτος αγώνας για τον Στέφανο μετά από τον τραυματισμό του στον αγκώνα και την εγχείρηση που έκανε στην off-season και έδειξε θετικά δείγματα για τη συνέχεια.

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε με break point και αύξησε την πίεση προς το τέλος, χάνοντας αρχικά 3 set points στο 12ο game, όταν ο Schwartzman σέρβιρε για το 6-6, και παίρνοντας τελικά το σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και είχε συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι σε έναν πολύ καλό Schwartzman.

Ο Στέφανος είχε τη δυνατότητα να τελειώσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα, καθώς άνοιξε το 2ο σετ με break, δεν βρήκε όμως καλά σερβίς στο επόμενο game. Ο Schwartzman απάντησε με break back, ισοφάρισε σε 1-1 και έμεινε ζωντανός, για να παρατείνει το ματς και να αρχίσει σιγά-σιγά να κερδίζει έδαφος.

Όσο περνούσε η ώρα και ο Αργεντινός διατηρούσε το πολύ υψηλό επίπεδο, ο Τσιτσιπάς έκανε περισσότερα λάθη και ο "Peque" είχε όλο και περισσότερες ευκαιρίες. Στο 8ο game ήρθε ακόμα ένα break για τον 29χρονο, που πέρασε μπροστά με 5-3 και με love service game έκλεισε το 2ο σετ.

Με 2ο συνεχόμενο break, άνοιξε το 3ο σετ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Schwartzman, που προηγήθηκε με 2-0 και δεν κοίταξε πίσω του. Διατήρησε έως το τέλος το πάνω χέρι, χάνοντας μάλιστα 3 ευκαιρίες για να φτάσει σε διπλό break στο 7ο game και κάνοντας τελικά το νέο break στο 9ο game, στο 4ο match point του συνολικά, για να "σφραγίσει" την κατάκτηση του 3ου σετ με 6-3 και τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Αργεντινή εξασφάλισε τη νίκη επί της Ελλάδας, αφού έκανε το 2-0. Θυμίζουμε πως μεγάλη μάχη έδωσε και ο Μιχάλης Περβολαράκης προηγουμένως, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από το Νο.44 του κόσμου, Federico Delbonis, με 7-6 (5), 6-1.

Το διπλό που θα ακολουθήσει θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα - με τους παίκτες βέβαια να συνεχίζουν να διεκδικούν επιπλέον χρήματα και βαθμούς - αλλά την ελληνική ομάδα να μην έχει πια δυνατότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του ATP Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots