ATP
ATP Cup: "Ζωντανοί" Ιταλοί και Γερμανοί

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 - 10:16

Η Ιταλία και η Γερμανία διατήρησαν "ζωντανές" τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του ATP Cup, κερδίζοντας αμφότερες τις σημερινές τους αναμετρήσεις.

Η Ιταλία, που είναι η μοναδική ομάδα μετά την αποχώρηση του Andrey Rublev από το τουρνουά με δυο παίκτες στο Top 10, κέρδισε τη Γαλλία με 3-0 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό ATP Cup, μετά την απρόσμενη ήττα στην πρεμιέρα από την Αυστραλία.

Ο Jannik Sinner κέρδισε στον πρώτο αγώνα της ημέρας τον Arthur Rinderknech με 6-3, 7-6 (3), ενώ στη συνέχεια ο Matteo Berrettini πέτυχε την πρώτη του νίκη στη σεζόν, ενάντια στον Ugo Humbert, με 6-4, 7-6 (6). Οι Ιταλοί κέρδισαν και το διπλό, με τους Berrettini και Sinner να επικρατούν των Fabrice Martin και Edouard Roger-Vasselin με 6-3, 6-7 (7), 10-8.

Η Γαλλία με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε και μαθηματικά εκτός διοργάνωσης, ενώ η Ιταλία θα διεκδικήσει μαζί με τη Ρωσία και την Αυστραλία την 1η θέση, στην τελευταία αγωνιστική.

"Ζωντανοί" στο κυνήγι της πρόκρισης έμειναν και οι Γερμανοί, που κέρδισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2-1.

Ο Jan-Lennard Struff άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, πετυχαίνοντας μια σπουδαία επικράτηση επί του John Isner, με 7-6 (7), 4-6, 7-5. Ο Alexander Zverev στη συνέχεια "σφράγισε" τη νίκη, κερδίζοντας τον Taylor Fritz με 6-4, 6-4 και κάνοντας το 2 στα 2 στα μονά στο τουρνουά. Στο διπλό, οι Fritz και Isner επιβλήθηκαν των Kevin Krawietz και Tim Puetz με 6-0, 6-3.

Γερμανία και ΗΠΑ έχουν από μια νίκη σε δυο αγώνες, ενώ η Μεγάλη Βρετανία έχει επίσης μια νίκη και θα παίξει με τον Καναδά διεκδικώντας τη 2η σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots