ATP
Αυστραλός Πρωθυπουργός: "Ο Djokovic θα φύγει με το πρώτο αεροπλάνο αν δεν έχει αποδείξεις"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 13:06

Μια ηχηρή δήλωση έκανε μετά και τις έντονες αντιδράσεις των Αυστραλών πολιτών για την ιατρική εξαίρεση που φαίνεται να χορηγήθηκε στον Novak Djokovic από τις αυστραλιανές αρχές, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Scott Morrison, να λέει πως αν ο Σέρβος δεν μπορέσει να αποδείξει πως δικαιούται την εξαίρεση, θα επιστρέψει με το πρώτο αεροπλάνο!

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Djokovic και την επιβεβαίωση της Tennis Australia για την ιατρική εξαίρεση που τελικά πήρε ο Σέρβος και την αναχώρησή του για την Αυστραλία, η υπόθεση μοιάζει να μην έχει ακόμα τελειώσει.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες εντός και εκτός κοινότητας του τένις, με τους Αυστραλούς πολίτες να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την είδηση αυτή, ούτε πεπεισμένοι πως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου χρίζει ιατρικής εξαίρεσης.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, εξήγησε πάντως πως η υπόθεση δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, καθώς εκκρεμεί ο έλεγχος των αυστραλιανών αρχών στον Djokovic, όταν φτάσει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Υποστήριξε δε, πως δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση στον Σέρβο και πως αν δεν έχει μαζί του επαρκή στοιχεία θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο σπίτι του με το επόμενο αεροπλάνο.

"Αναμένουμε την άφιξή του και τα στοιχεία που θα μας προσκομίσει για να υποστηρίξει την ιατρική εξαίρεση. Αν τα στοιχεία αυτά είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα λάβει διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλον και θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Novak Djokovic. Κανένας απολύτως", ξεκαθάρισε ο Morrison.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots