ATP
Τσιτσιπάς: "Θα μας λείψει από το άθλημα ο Del Potro"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 - 15:18

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε για το tennisnews.gr την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Juan Martin Del Potro που προαναγγέλει το τέλος της καριέρας του, μιλώντας με πολύ όμορφα λόγια για τον Αργεντινό "γίγαντα", από τον οποίο έχει μάθει πολλά και θα λείψει από το τένις.

"Δεν είναι ωραίο. Τον έχουν ταλαιπωρήσει πολλά χρόνια τώρα οι τραυματισμοί και ήταν πολλοί, δεν ήταν μόνο ένας. Είναι πολύ κρίμα να βλέπεις έναν γίγαντα, έναν άνθρωπο που ήταν κοντά στο να είναι θρύλος του αθλήματος, να περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, έχοντας κάνει τόσες πολλές εγχειρήσεις και να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του να παίξει", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr από το Ρότερνταμ, συνεχίζοντας:

"Δεν είναι κάτι εύκολο και με εκπλήσσει η ενέργεια και το πάθος που έχει για να συνεχίσει να το κάνει. Ήταν πάντα ένας παίκτης τον οποίο θαύμαζα και μου άρεσε πάρα πολύ να βλέπω. Έχω πάρει πολλά από το παιχνίδι του. Φαίνεται να έχει πολύ καλή καρδιά και ένα τρομερό ήθος, οπότε θα μας λείψει από το άθλημα. Δεν τον ξέρω πάρα πολύ καλά, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπαλός και δεν είναι τόσο ανοιχτός με τους άλλους. Το τένις του και η προσωπικότητα του θα μείνουν σαν κάτι πολύ ξεχωριστό σ' αυτό το άθλημα."

Ρωτήσαμε ακόμα τον Στέφανο για την αγαπημένη του στιγμή από το Ρότερνταμ, ένα τουρνουά στο οποίο συμμετέχει φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά και δίχως να το σκεφτεί καθόλου, απάντησε πως ήταν η νίκη που έκαναν πέρσι στο διπλό μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο.

Σε άλλη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, απάντησε για το αν σκέφτεται καθόλου την ήττα από τον Daniil Medvedev στα ημιτελικά του Australian Open: "Δεν σκέφτομαι την ήττα στον ημιτελικό, είναι κάτι που πέρασε και σχεδόν το έχω ξεχάσει. Συνεχίζω τη χρονιά μου όπως πρέπει να κάνω, γιατί ξέρω πως θα παίξω σε πολλά τουρνουά φέτος και θέλω να μείνω σ' αυτή τη γραμμή, να μπορέσω να παίξω καλά σε διαφορετικές συνθήκες και τοποθεσίες. Αυτό που θέλω να βελτιώσω φέτος είναι να ξεχάσω το παρελθόν και να αφοσιωθώ λίγο πιο πολύ στο παρόν και στο μέλλον."

Μετά από αρκετές εβδομάδες αγώνων και προπονήσεων σε ανοιχτά γήπεδα, ο Στέφανος θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στα κλειστά, για το ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ: "Θέλει λίγο περισσότερο χρόνο προσαρμογής εδώ, παίζω εδώ και καιρό outdoors, οπότε λίγες μέρες προπόνησης σίγουρα θα βοηθήσουν να προσαρμοστώ στις συνθήκες εδώ."

Στον πρώτο του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Alejandro Davidovich Fokina: "Το πρώτο τουρνουά έχει πάντα προκλήσεις, μετά από τις συνθήκες στην Αυστραλία που ήταν πολύ διαφορετικές. Ο Alejandro είναι ένας παίκτης που είναι πάντα εκεί, έχει κάνει καλά αποτελέσματα. Προφανώς δεν έχει φτάσει ακόμα στο καλύτερό του επίπεδο αλλά είναι στη διαδρομή για να τα καταφέρει. Είναι δύσκολος αντίπαλος, τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν στο Monte-Carlo και πιστεύω πως θα προσπαθήσω να φέρει το καλύτερό του παιχνίδι."

Για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί ξανά μπροστά στο ολλανδικό κοινό μετά από 2 χρόνια, είπε: "Μου αρέσει, ανυπομονώ να έχουμε πίσω τους φαν. Πέρσι ήμασταν μόνοι εδώ, χωρίς θεατές. Όσο περισσότερο κόσμος υπάρχει τόσο καλύτερο είναι το τουρνουά."

Για το ποια πιστεύει ότι είναι η δυνατότερή του επιφάνεια, απάντησε: "Πιστεύω πως είμαι σε θέση να παίξω καλά σε όλες τις επιφάνειες. Δεν θέλω να είμαι ο παίκτης που παίζει καλά μόνο σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια και πιστεύω πως έχω το παιχνίδι για να παίξω καλά σε όλες."

Τέλος, για το πως βλέπει το μέλλον του ανδρικού τένις, είπε: "Βλέπω το μέλλον του τένις να έχει ένα Top 6 ή ένα Top 8 παικτών, που θα διεκδικούν Grand Slam τίτλους και ένα πολύ μεγαλύτερο γκρουπ παικτών που θα αγωνίζονται στο ίδιο επίπεδο. Βλέπω αρκετά μεγάλη ώθηση και εξέλιξη, για την ανανέωση του αθλήματός μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots