ATP
Διπλή ανατροπή και τίτλος για τον Ramos Vinolas στην Κόρδοβα (vid)

 
Albert Ramos Vinolas
Albert Ramos Vinolas © Cordoba Open
tn team Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 - 10:50

O Albert Ramos Vinolas ανέτρεψε αρχικά το 4-6, 0-2 κι έπειτα το 1-4 στο 3ο σετ, για να κερδίσει τον Alejandro Tabilo στον τελικό του Cordoba Open στην Αργεντινή και να κατακτήσει τον 4ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Ramos Vinolas κατάφερε να βάλει τέλος στην παραμυθένια εβδομάδα του Tabilo, κερδίζοντάς τον σε έναν συναρπαστικό τελικό στην Κόρδοβα της Αργεντινής, με 4-6, 6-3, 6-4.

Ο 34χρονος Ισπανός, ο οποίος ανέβηκε σήμερα στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο.44, βρέθηκε πίσω με 4-6, 0-2 στον τελικό, κατάφερε όμως να ισορροπήσει γρήγορα το 2ο σετ και να δεν άφησε τα πράγματα να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχό του. Στο τέλος του σετ "έσπασε" μάλιστα 2 ακόμα φορές το σερβίς του Tabilo, για να το κατακτήσει με 6-3, από το 2-3.

Ο 24χρονος Χιλιανός ωστόσο, που είχε μια τρομερή εβδομάδα στην Κόρδοβα, έκανε δυνατό ξεκίνημα στο 3ο σετ και προηγήθηκε με double break στο 4-1. Ούτε αυτό ήταν αρκετό για να βγάλει εκτός μάχης τον κατά 10 χρόνια μεγαλύτερό του Ramos Vinolas, που κέρδισε τα 5 επόμενα games - 3 από αυτά με break - για να ολοκληρώσει τη διπλή ανατροπή και να πάρει τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για τον Ramos, που κέρδισε και πέρσι έναν τίτλο, στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Ο Ισπανός, φιναλίστ στο Monte-Carlo Masters το 2017, έχει κερδίσει και τους 4 τίτλους του (4-7 σε τελικούς), σε χωμάτινα 250άρια τουρνουά.

Για τον Tabilo, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στην Κόρδοβα και κέρδισε μεταξύ άλλων και το Νο.1 του ταμπλό, Diego Schwartzman, αυτός ήταν ο πρώτος τελικός στην καριέρα του. Ο Χιλιανός ανέβηκε σήμερα στο Νο.112 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και career high, από το Νο.144 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα (+32 θέσεις).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots