ATP
Στους "16" ο Rublev, εκτός ο Shapovalov! (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Formula TX #FORMULATX
tn team Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 - 18:33

O Andrey Rublev έκανε το καθήκον του στην πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ και κέρδισε τον Henri Laaksonen με 2-0 σετ, σε αντίθεση με τον Denis Shapovalov, που αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα από το Νο.137 της παγκόσμιας κατάταξης, Jiri Lehecka.

Απρόσμενη ήττα γνώρισε στην πρεμιέρα του στο ABN AMRO World Tennis Tournament o Denis Shapovalov, ο οποίος αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης από τον qualifier Jiri Lehecka, Νο.137 στον κόσμο, με 6-4, 6-4.

O Shapovalov, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο Australian Open τον προηγούμενο μήνα, υπέστη πολύ νωρίς break και έμεινε πίσω με 1-3 στο 1ο σετ. Είχε την ευκαιρία να επανέλθει, όμως ο 20χρονος Τσέχος επέστρεψε από το 3-2, 0-40 και κράτησε το σερβίς του για το 4-2.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα δυο games, ενώ ο νεαρός Τσέχος έκανε νέο break στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2. Ο Shapovalov βρέθηκε και πάλι κοντά στο break back στο 0-40, αλλά ο Τσέχος του το αρνήθηκε και πάλι, κάνοντας το 4-2 μετά από 5 σβησμένα break points συνολικά.

Στη συνέχεια ο Shapovalov χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να μείνει στο ματς και να μειώσει σε 4-3, δεν κατάφερε όμως να επιστρέψει και ο Lehecka με love service game "σφράγισε" τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, σε 1 ώρα και 31 λεπτά.

Αυτή ήταν η 1η tour-level νίκη για τον Lehecka, που θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Bernabe Zapata Miralles και τον Botic Van De Zandschulp, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Andrey Rublev έκανε το καθήκον του απέναντι στον Henri Laaksonen, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-4 σε 72 λεπτά.

Ο Rublev, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισε τους 27 από τους 33 πόντους στα πρώτα του σερβίς, πέτυχε 7 άσους και έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ. "Έσπασε" τον Ελβετό στο 7ο game του 1ου σετ (4-3) και στο 3ου του 2ου (2-1), για να φτάσει χωρίς να κινδυνέψει σ' αυτή τη νίκη.

Στον 2ο γύρο και ο φορμαρισμένος Ολλανδός Tallon Griekspoor, που απέκλεισε με μια μεγάλη ανατροπή το Νο.7 του ταμπλό, Aslan Karatsev, με 2-6, 7-6 (2), 7-6 (0). Μεγάλη μάχη έδωσαν και οι Karen Khachanov και Alexei Popyrin, με τον Ρώσο να σώζει ένα match point στο 3ο σετ και να επικρατεί με 6-7 (4), 6-1, 7-6 (6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots