ATP
Το όνειρο συνεχίζεται για τον Lehecka! (vids)

 
Jiri Lehecka
Jiri Lehecka © ABN AMRO WTT
tn team Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 16:28

O 20χρονος Jiri Lehecka, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο Ρότερνταμ και μέχρι λίγες μέρες πριν δεν είχε νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης, κέρδισε και τον Lorenzo Musetti, για να προκριθεί στην τελική 4άδα του Ρότερνταμ, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την είσοδό του στο Top 100.

Ακόμα ένα άλμα προς ενα μεγάλο όνειρο πραγματοποίησε ο Jiri Lehecka, ο οποίος επικράτησε του Lorenzo Musetti με 6-3, 1-6, 7-5 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Μέχρι λίγες μέρες πριν, ο 20χρονος Τσέχος δεν είχε ούτε μια νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης. Τώρα βρίσκεται στον πρώτο του ημιτελικό και μάλιστα σε έναν ημιτελικό ΑΤΡ 500 διοργάνωσης, που θα του εξασφαλίσει και την πρώτη του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συγκεκριμένα, από το Νο.137 που βρίσκεται σήμερα, ο ταλαντούχος Τσέχος τενίστας θα κερδίσει τουλάχιστον 41 θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα, ανεβαίνοντας στο χειρότερο σενάριο στο Νο.96.

O Lehecka, που είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Australian Open μέσα από τα προκριματικά νωρίτερα φέτος, ενώ στο Ρότερνταμ πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, αποκλείοντας τον Denis Shapovalov, ξεκίνησε πολύ καλά και τον σημερινό αγώνα, για να κάνει το μοναδικό break στο 1ο σετ στο 8ο game (5-3) και να το κατακτήσει με 6-3.

Ο 19χρονος Musetti, αφού έσβησε 5 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game του 2ου σετ, έκανε δυο συνεχόμενα break σε 4ο (3-1) και 6ο game (5-1), για να το κερδίσει με 6-1 και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Άνοιξε μάλιστα το 3ο σετ με break, κερδίζοντας σε εκείνο το σημείο 7 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 2-0. Ο Lehecka κατάφερε να ανακόψει την αντεπίθεση του Ιταλού πριν να γίνουν πολύ δύσκολα τα πράγματα και ισορρόπησε το σετ στο 2-2. Όσο το σετ πλησίαζε στο τέλος του, ο Τσέχος έδειχνε πιο δυνατός και είχε ένα χαμένο break point στο 8ο game (3-4, 30-40), ενώ προηγήθηκε με 4-5, 15-30 στο 10ο game.

O Musetti άντεξε, όμως στο 12ο game ο Lehecka έφτασε σε διπλό match point (5-6, 15-40) και χρειάστηκε μια ευκαιρία, αφού ο Ιταλός ανέβηκε στο φιλέ και έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ματς.

Στον πρώτο του ΑΤΡ ημιτελικό και μακράν σημαντικότερο της καριέρας του, ο 20χρονος Lehecka θα αντιμετωπίσει είτε τον κορυφαίο του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots