ATP
Auger-Aliassime: "Η πιο ξεχωριστή μέρα της καριέρας μου"

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © ABN AMRO WTT
tn team Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 - 17:45

Ο Felix Auger-Aliassime ήταν πανευτυχής μετά από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του, στον πρώτο τελικό μάλιστα που παρακολούθησε από κοντά και η μητέρα του.

"Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σέρβιρα πολύ καλά και ήμουν σε θέση να κυριαρχήσω στο ματς. Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας για μένα που θα θυμάμαι για πολύ καιρό. Επίσης είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Είναι κάτι που σκεφτόμουν πολύ καιρό και επιτέλους ήρθε. Είναι η πιο ξεχωριστή μέρα της καριέρας μου", είπε ο Auger-Aliassime, ο οποίος είχε χάσει τους 8 πρώτους τελικούς της καριέρας του, μέχρι τελικά να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο χθες.

"Νιώθω πιο ώριμος φέτος. Νιώθω πως είμαι καλύτερος παίκτης από τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιξα σ' αυτούς τους τελικούς. Πιστεύω πως το έδειξα αυτό σήμερα και απέδειξα στον εαυτό μου και σε όλους, ότι είναι ένα καλό σημάδι για όσα έρχονται. Δεν θα σταματήσω εδώ, θέλω να συνεχίσω να αποδεικνύω στον εαυτό μου την αξία μου."

Ο 1ος κερδισμένος τελικός είναι και ένας λόγος να παίζει με λιγότερο άγχος στους επόμενους, όπως σχολίασε: "Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση, γιατί υπήρχαν περίοδοι που ένιωθα πολύ στρεσαρισμένος με αυτό. Τώρα όμως έχω ανακουφιστεί και δεν θα ακούω άλλο γι' αυτούς τους χαμένους τελικούς. Τώρα μπορώ να παίζω πιο ελεύθερα σε τελικούς."

Τέλος, ο Felix είπε πως ήταν επιπλέον ξεχωριστό το γεγονός πως κέρδισε τον πρώτο του τίτλου και είχε κοντά του τη μητέρα του: "Ήταν τέλειο. Ήταν η πρώτη φορά που είχα τη μητέρα μου εδώ, οπότε το να μπορώ να κερδίζω μπροστά στην οικογένειά μου αυτόν τον τίτλο είναι πολύ ξεχωριστό. Πήραμε τηλέφωνο τον πατέρα μου αμέσως μετά τον αγώνα και ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για την οικογένειά μου και για εμένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots