ATP
Djokovic: "Είμαι έτοιμος να θυσιάσω Grand Slams αν μου πουν να εμβολιαστώ"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil / FFT
tn team Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 12:05

Ο Novak Djokovic παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο BBC, στην οποία υποστήριξε πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, όμως είναι έτοιμος να θυσιάσει τη συμμετοχή του και στα επόμενα Grand Slams, αν τον υποχρεώσουν να εμβολιαστεί.

"Αυτό είναι το τίμημα και προτίθεμαι να το πληρώσω", απάντησε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, στο ερώτημα για το αν προτίθεται να θυσιάσει τη συμμετοχή του και στα δυο Slams που θα γίνουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι, το Roland Garros και το Wimbledon, στην περίπτωση που του ζητήσουν να κάνει το εμβόλιο.

Ο κάτοχος 20 Grand Slams τίτλων, που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το 21ο Slam του στην Αυστραλία αυτόν τον Ιανουάριο επειδή δεν εμβολιάστηκε, υποστήριξε πάντως πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, αλλά υποστηρίζει την ελευθερία του καθενός να επιλέξει και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

"Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού, υποστηρίζω όμως την ελευθερία να επιλέξεις τι θα βάλεις στο σώμα σου. Θέλω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμα, όμως οι αρχές μου, σχετικά με τις αποφάσεις που παίρνω για το σώμα μου, είναι σημαντικότερες από οποιονδήποτε τίτλο. Προσπαθώ να είμαι σε αρμονία με το σώμα μου για όσο περισσότερο μπορώ."

Για το γεγονός πως ταξίδεψε με πιστοποιητικό νόσησης στην Αυστραλία και αμφισβητήθηκε από πολλούς το αν όντως νόσησε με Covid-19, o Σέρβος είπε: "Αντιλαμβάνομαι όλη την κριτική και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είχε διάφορες θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν να έχω θετικό τεστ, κανένας όμως που βγαίνει θετικός στην Covid δεν είναι τυχερός. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παλέψει ή παλεύουν με την Covid. Ως εκ τούτου, είναι κάτι που παίρνω πραγματικά σοβαρά και δεν θέλω να σκέφτεται κανένας πως καταχράστηκα κάτι προς όφελός μου, προκειμένου να πάρω ένα θετικό PCR τεστ και να πάω στην Αυστραλία."

Τέλος, ο Nole εξήγησε πως ο λόγος που απελάθηκε από την Αυστραλία ήταν επειδή ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Alex Hawke, χρησιμοποίησε τη δύναμη που του δίνει το νομικό σύστημα της χώρας και πήρε μια μονομερής απόφαση, κρίνοντας πως αν άφηνε τον Djokovic να παίξει θα καλλιεργούσε ένα κλίμα υπέρ των αντιεμβολιαστών.

"Το λάθος στη βίζα δεν ήταν εσκεμμένο. Τα έγγραφα που προσκόμισα έγιναν δεκτά και επικυρώθηκαν από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και τον ίδιο τον Υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Επομένως, αυτό που δεν ξέρουν οι άνθρωποι είναι ότι δεν απελάθηκα από την Αυστραλία επειδή δεν ήμουν εμβολιασμένος, ή επειδή παραβίασα κάποιους κανόνες, ή επειδή κάποιος έκανε λάθος με τη βίζα μου. Ο λόγος που απελάθηκα ήταν επειδή ο Υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία του να ακυρώσει τη βίζα μου, επειδή κατά τη γνώμη του θα δημιουργούσα μια αίσθηση αντιεμβολιασμού στην χώρα ή στην πόλη, κάτι με το οποίο διαφωνώ εντελώς."

Θυμίζουμε πως ο Djokovic θα επιστρέψει στη δράση την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα αγωνιστεί στο 500άρι του Ντουμπάι. Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο το αν θα παίξει στα αμερικάνικα Masters του Μαρτίου, όπου θα χρειαστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, όπως και στο Roland Garros, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots