ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν είχα ακρίβεια και δύναμη στα χτυπήματά μου"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil / Open 13
tn team Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 22:20

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά την ήττα από τον Roman Safiullin στη Μασσαλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στάθηκε στο πως δεν του βγήκε καθόλου σήμερα το παιχνίδι από την baseline, στο σερβίς του Ρώσου, καθώς και στο όχι και τόσο ιδανικό ζέσταμα που έκανε σήμερα.

"Έπαιξε πολύ καλό τένις, επέστρεφε τα περισσότερα από τα σερβίς μου. Ίσως αν έπαιρνα κάποιες άλλες αποφάσεις από νωρίς να έμενα στον αγώνα. Μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό προς το τέλος αν ήμουν πιο επιθετικός και ανέβαινα μετά το σερβίς", δήλωσε ο Στέφανος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα που υπέστη από τον Roman Safiullin με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος είχε μόλις ένα break point στον σημερινό αγώνα - και ήταν το πρώτο στο ματς για οποιονδήποτε παίκτη - δεν το αξιοποίησε όμως και έκτοτε ο Safiullin κράτησε όλα τα service games του χωρίς να απειληθεί.

"Μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος server του κόσμου, αλλά είχε αρκετή ακρίβεια σήμερα, έβρισκε τα σημεία. Δεν ξέρω, νιώθω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά στην επιστροφή", είπε για το σερβίς του Ρώσου ο Στεφ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, είπε ακόμα πως δεν ένιωσε καθόλου καλά το παιχνίδι του από την baseline και πιθανώς ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό ήταν και πως δεν είχε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα πριν τον σημερινό αγώνα.

"Στο ζέσταμα μοιραζόμασταν μισό και μισό γήπεδο, δεν συνηθίζω να προπονούμαι στο μισό γήπεδο, ήταν πολύ περίεργο. Δεν υπήρχαν αρκετά γήπεδα για τις προπονήσεις και ήταν δύσκολο για μένα να νιώσω άνετα στο γήπεδο, δεν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω πλευρές. Το παιχνίδι μου από την baseline ήταν κάπως αδύναμο σήμερα, συγκριτικά με τις άλλες μέρες. Ένιωσα λίγο απενεργοποιημένος, δεν ήμουν σε θέση να έχω αρκετή ακρίβεια και δύναμη στα χτυπήματά μου από την baseline."

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Στέφανος επιβεβαίωσε πως θα ταξιδέψει στο Ακαπούλκο και θα αγωνιστεί στο Abierto Mexicano την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots