ATP
Πρόωρο "αντίο" Τσιτσιπά στη Μασσαλία (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 21:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέστη απρόσμενη ήττα από τον Roman Safiullin και αποχαιρέτησε νωρίς τη Μασσαλία και το Open 13.

Ο 2 φορές πρωταθλητής της Μασσαλίας (2019, 2020) και Νο.1 του ταμπλό, Στέφανος Τσιτσιπάς, ηττήθηκε από τον προερχόμενο από τα προκριματικά Roman Safiullin με 6-4, 6-4 και έμεινε εκτός 4άδας στο Open 13.

O Safiullin πέτυχε αναμφίβολα τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, πρώτη απέναντι σε Top 5 και Top 10 τενίστα, για να προκριθεί και στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση.

Από την αρχή της χρονιάς έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία ο 24χρονος Ρώσος, Νο.163 στην παγκόσμια κατάταξη, που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο ATP Cup, αφού κέρδισε δυο παίκτες από το Top 60 και κοίταξε στα μάτια τους Jannik Sinner και Denis Shapovalov, από τους οποίους έχασε δύσκολα.

Στη Μασσαλία κάνει και την πρώτη του μεγάλη πορεία σε μια ATP διοργάνωση ο Safiullin, ο οποίος είχε μια εξαιρετική μέρα από τη γραμμή του σερβίς και δεν επέτρεψε στον Στέφανο να φτάσει σε break, καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης!

Για την ακρίβεια μόνο ένα break point είχε ο 23χρονος Έλληνας τενίστας και ήταν το πρώτο στον αγώνα, στο 4ο game. Αν το αξιοποιούσε ενδεχομένως να ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, ο Safiullin όμως το έσβησε και στο αμέσως επόμενο game εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Στεφ, για να κάνει εκείνος το break και να περάσει μπροστά με 3-2 στο 1ο σετ.

Όχι μόνο κατέκτησε το σετ χωρίς να δείξει κανένα ίχνος πίεσης ο Ρώσος, αλλά άσκησε έντονη πίεση στο σερβίς του Στέφανου και στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Ο κορυφαίος παίκτης του ταμπλό χρειάστηκε να σβήσει 5 break points στο 1ο game του 2ου σετ για να υπερασπιστεί στο σερβίς του και στο 3ο game έσβησε ακόμα 4, ο Safiullin όμως έκανε τελικά το μεγάλο break και πέρασε μπροστά με 2-1, αξιοποιώντας το 10ο συνολικά break point του στο σετ!

Έκτοτε δεν κινδύνεψε ο Ρώσος, που συνέχισε να κρατάει με σχετική άνεση το δικό του σερβίς και έφτασε στην τελική επικράτηση με love service game στο 10ο game του 2ου σετ, έπειτα από 1 ώρα και 35 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Μετά απ' αυτή την απρόσμενη ήττα του Στέφανου, ο Safiullin γίνεται πλέον διεκδικητής τίτλου στο Open 13 και θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, ανάμεσα στον Felix Auger-Aliassime και τον Ilya Ivashka, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα ημιτελικά.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για τον Safiullin, που απέκλεισε χωρίς να χάσει σετ στα προκριματικά τους Ernests Gulbis (6-3, 6-4) και Julian Lenz (6-4, 6-3), ενώ στο κυρίως ταμπλό κέρδισε ακόμα το Νο.7 Alexei Popyrin και τον επίσης qualifier Tomas Machac, και τους δυο σε tie-break 3ου σετ!

Ο Τσιτσιπάς σίγουρα δεν θα κλείσει όπως θα ήθελε την εβδομάδα του, τον περιμένει όμως άμεσα μια νέα αρχή, αφού την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο πολύ δυνατό 500άρι του Ακαπούλκο, μαζί με τους Daniil Medvedev, Alexander Zverev και Rafael Nadal. Επομένως η ήττα αυτή του δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψει λίγο νωρίτερα στο Μεξικό και να έχει λίγες μέρες για να εγκλιματιστεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots