ATP
Έκλεισε την 4άδα ο Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Corinne Dubreuil / Open 13
tn team Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 23:34

Ο Felix Auger-Aliassime επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Ilya Ivashka και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Open 13, φτάνοντας παράλληλα τις 7 διαδοχικές νίκες στο tour.

Συνεχίζεται το νικηφόρο σερί του Auger-Aliassime, που επικράτησε του Ivashka με 6-3, 6-4 στον τελευταίο προημιτελικό του Open 13 και προκρίθηκε στους "4" του τουρνουά της Μασσαλίας.

Ο 21χρονος Καναδός, πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρότερνταμ, έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημα του αγώνα, κέρδισε όμως τα 5 επόμενα games και μετέτρεψε το 0-2 σε 5-2. Είχε set point και για το 6-2, αλλά τελικά ο Ivashka τον ανάγκασε να σερβίρει για το 1ο σετ, κάτι πάντως που έκανε με επιτυχία.

Στο 2ο σετ ο Felix έκανε συνεχόμενα break και "ξέφυγε" με 4-1. Ο Ivashka πήρε το ένα break πίσω και μείωσε σε 4-3, ενώ στο 9o game έσβησε διπλό match point στο 3-5, 15-40 και κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 5-4. Δεν μπόρεσε ωστόσο και να επιστρέψει στο ματς, με τον Auger-Aliassime να κρατάει το σερβίς του για το 6-4 και να ολοκληρώνει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον Felix στα indoor ευρωπαϊκά τουρνουά, καθώς και η 14η φετινή του νίκη, σε 17 αναμετρήσεις (14-3).

Ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει αύριο τον προερχόμενο από τα προκριματικά Roman Safiullin, για τα ημιτελικά του Open 13. Θυμίζουμε πως ο Safiullin έκανε την έκπληξη του τουρνουά νωρίτερα σήμερα, επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-4.

Στον πρώτο ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο (COSMOTE SPORT 8HD), ο Andrey Rublev θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi. Θα ακολουθήσει (περίπου 17:30, COSMOTE SPORT 8HD) o ημιτελικός του Auger-ALiassime με τον Safiullin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots