ATP
Νίκη στο διπλό για Τσιτσιπά και Lopez

 
Νίκη στο διπλό για Τσιτσιπά και Lopez
© Abierto Mexicano
tn team Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 9:09

Oι Στέφανος Τσιτσιπάς και Feliciano Lopez ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους για το διπλό του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, κερδίζοντας στα δυο σετ τους Luke Saville και John-Patrick Smith.

Oι Τσιτσιπάς και Lopez, που έχουν μια πολύ καλή συνεργασία στο διπλό, επιβλήθηκαν των δυο Αυστραλών με 7-6 (7), 6-4 και προκρίθηκαν πρώτοι στα προημιτελικά του Abierto Mexicano.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν είτε τους Κολομβιανούς Juan Sebastian Cabal και Robert Farah, No.2 στο ταμπλό, είτε τον Μεξικανό Miguel Angel Reyes-Varela και τον Αμερικανό Max Jacob Schnur.

Τσιτσιπάς και Lopez έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι και παρότι έμειναν πίσω με break στο 2-3 του 1ου σετ, ισοφάρισαν άμεσα σε 3-3 και επέστρεψαν σε αυτό. Στο 12ο game προηγήθηκαν με 5-6, 0-40 και είχαν 4 set points στη σειρά (μαζί με το deciding point στο 40-40), όμως δεν κατάφεραν να "σπάσουν" το σερβίς των Αυστραλών.

Στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω με 1-5 και 2-6 στο tie-break, κατάφεραν όμως να κάνουν μια τρομερή ανατροπή, σβήνοντας 4 συνεχόμενα set points και 5 συνολικά, για να κατακτήσουν το tie-break με 9-7!

Στο 2ο σετ έκαναν πρώτοι το break και προηγήθηκαν με 3-1 και με 4-2, όμως οι Saville και Smith ισοφάρισαν στο 4-4. Άμεσα ανέκτησε το προβάδισμα το ελληνοϊσπανικό δίδυμο για το 5-4 και στο 10ο game σέρβιρε επιτυχώς για την πρόκριση, παρότι οι Αυστραλοί το πάλεψαν και έσβησαν τα πρώτα 3 match points από το 5-4, 40-0.

Ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας, με τον Τσιτσιπά να πραγματοποιεί την πρεμιέρα του στο μονό απέναντι στον Laslo Djere στις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots