ATP
Monfils: "Δεν αγωνίζομαι λόγω προβλήματος υγείας, πιθανότατα μετά την 3η δόση"

 
Gael Monfils
Gael Monfils © Sofia Open/Lap.bg
tn team Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 12:51

Ο Gael Monfils θα συμπληρώσει έναν μήνα απουσίας από τα γήπεδα τις επόμενες μέρες και σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε τον κόσμο πως πρόκειται για ένα μικρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, το οποίο πιθανώς να προέκυψε μετά την 3η δόση του εμβολίου.

Ο Monfils είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, κατακτώντας έναν τίτλο στην Αδελαΐδα και φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open στη Μελβούρνη.

Η επιστροφή του στην Ευρώπη ωστόσο δεν συνδυάστηκε με τα ίδια αποτελέσματα, αφού στο μοναδικό αγώνα που έδωσε στο Μονπελιέ της Γαλλίας, ηττήθηκε από τον Mikael Ymer με 1-6, 2-6. Στη συνέχεια απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ρότερνταμ, τη Μασσαλία, το Ντουμπάι και το Davis Cup, γνωστοποιώντας σήμερα το λόγο μετά από αρκετές μέρες.

"Θέλω να σας ενημερώσω για το λόγο για τον οποίο δεν αγωνίζομαι τις τελευταίες εβδομάδες. Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα υγείας, που εμφανίστηκε πιθανότατα μετά την 3η δόση του εμβολίου", έγραψε ο Monfils στην ανακοίνωσή του.

"Αποφάσισα να ξεκουραστώ αυτές τις ημέρες, μετά και τις συμβουλές του γιατρού μου. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ την επόμενη εβδομάδα στο Davis Cup, αλλά ελπίζω να καταφέρω να επιστρέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες", κατέληξε η ανακοίνωση του Γάλλου, που ευελπιστεί να αγωνιστεί στα πρώτα δυο Masters της σεζόν, σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Όπως ήταν φυσικό, η ανακοίνωση του Γάλλου είχε και ανεπιθύμητες συνέπειες, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που την εκμεταλλεύτηκαν για να στραφούν κατά των εμβολίων. Γι' αυτό και ο 35χρονος Γάλλος επανήλθε με νέες δημοσιεύσεις στο Twitter, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

"Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα. Το tweet μου ήταν μόνο για να σας ενημερώσω για την κατάστασή μου. Μετά από αρκετές εξετάσεις, οι γιατροί έκαναν μια υπόθεση για την πιθανή αιτία του προβλήματος. Οι λόγοι του προβλήματος όμως παραμένουν άγνωστοι και ούτε οι γιατροί γνωρίζουν ακριβώς τι είναι. Ήθελα μόνο να είμαι ειλικρινής μαζί σας και όχι να ενισχύσω την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα. Ας μην διαστρεβλώνουμε τα λόγια κάποιου για πολιτικούς σκοπούς ή απλά για να ενισχύσουμε τα πιστεύω μας. Δεν έχω μετανιώσει που εμβολιάστηκα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Νιώθω όλο και καλύτερα και ελπίζω να είμαι έτοιμος για το Indian Wells."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots