ATP
Άνοιξε λογαριασμό ο Martinez (vid)

 
Pedro Martinez
Pedro Martinez © Matias Donoso | Chile Open
tn team Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 - 13:24

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Pedro Martinez, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Ο Pedro Martinez επικράτησε στον τελικό του Chile Open του Sebastian Baez με 4-6, 6-4, 6-4 και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο ATP Tour.

Ο 24χρονος Ισπανός, ο οποίος έπαιξε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό, κατάφερε να επιστρέψει από σετ και break πίσω, αφού έχανε με 4-6, 2-3 στα μέσα του 2ου σετ.

Πήρε άμεσα πίσω το break και ισοφάρισε σε 3-3 στο 2ο σετ, ενώ στο 10ο game "έσπασε" ξανά το σερβίς του νεαρού Αργεντινού και το κατέκτησε με 6-4. Στο αποφασιστικό σετ ο Ισπανός προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο 21χρονος Baez τον ισοφάρισε στο 4-4. Τελικά, ένα νέο break και μετά από 3 match points, ο Martinez κατάφερε να κάνει το 6-4 και να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 48 λεπτά αγώνα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια μεγάλη μάχη, παίζει απίστευτα καλά τον τελευταίο χρόνο. Έπαιξα καλά στο τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πάντα παλεύω μέχρι την τελευταία στιγμή και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει ευκαιρίες", δήλωσε στο court o Martinez, ο οποίος έγινε ο 4ος Ισπανός που κέρδισε ΑΤΡ τίτλο φέτος, μετά από τους Rafael Nadal, Carlos Alcaraz και Albert Ramos Vinolas.

Σήμερα, ο 24χρονος κέρδισε 22 θέσεις και από το Νο.72 σκαρφάλωσε στο Νο.50 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του και μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 50.

Ο 21χρονος Baez κέρδισε 16 θέσεις και από το Νο.78 σκαρφάλωσε στο Νο.62, βελτιώνοντας και αυτός το career high του. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός καριέρας για τον ταλαντούχο Αργεντινό τενίστα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots