ATP
Ο Zverev έστειλε τη Γερμανία στους τελικούς

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Abierto Mexicano
tn team Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 - 0:00

Ο Alexander Zverev κέρδισε τον Thiago Monteiro με 2-0 σετ και εξασφάλισε το εισιτήριο της Γερμανίας για τους τελικούς του Davis Cup. Εκεί θα είναι και η Ιταλία, που δυσκολεύτηκε απέναντι στη Σλοβακία, αλλά ο Lorenzo Musetti της χάρισε τελικά τη νίκη στο τελευταίο rubber.

Ο Zverev οδήγησε τη Γερμανία σε ακόμα μια τελική φάση Davis Cup, επικρατώντας του Monteiro με 6-1, 7-5, στον δεύτερο αγώνα του στο διήμερο. Είχε κερδίσει και τον Thiago Seyboth Wild o κορυφαίος παίκτης των Γερμανών χθες, με 6-4, 6-2.

Χάρη στη σημερινή του νίκη, η Γερμανία έκανε το 3-1 επί της Βραζιλίας και εξασφάλισε τη νίκη της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο και την πρόκρισή της στους τελικούς του Davis Cup του 2022.

Εκεί θα βρεθεί και η Ιταλία, η οποία δεν πέρασε εύκολα στην Μπρατισλάβα, αλλά τελικά επικράτησε της Σλοβακίας με 3-2. Στο αποφασιστικό ματς, ο 20χρονος Lorenzo Musetti κατάφερε να πάρει τη νίκη για την ομάδα του, επικρατώντας μετά από 2,5 ώρες μάχης του Norbert Gombos, με 6-7 (3), 6-2, 6-4.

Ο Jannik Sinner κέρδισε και τους 2 αγώνες που έδωσε στα μονά, ωστόσο οι Σλοβάκοι αντιστάθηκαν σθεναρά, με τον Filip Horansky να κερδίζει χθες τον Lorenzo Sonego, ενώ στα διπλά οι Filip Polasek και Igor Zelenay κέρδισαν τους Sinner και Simone Bolelli.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του Davis Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots