ATP
Σταθερά στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς, επέστρεψε στο Top 10 ο Sinner

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Abierto Mexicano
tn team Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 - 17:17

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην κατάταξη της ΑΤΡ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρείται στο Top 5 για μια ακόμα Δευτέρα και τον Jannik Sinner να επιστρέφει στο Top 10.

Ο 20χρονος Ιταλός, ο οποίος πέτυχε 2 νίκες στο Davis Cup για την Ιταλία την Παρασκευή και το Σάββατο, ανέκτησε τη 10η θέση από τον Hubert Hurkacz, τον οποίο έριξε στο Νο.11. Αυτή δεν ήταν η μόνη αλλαγή στο Top 10, καθώς και ο Matteo Berrettini κέρδισε μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο.6 και αφήνοντας τον Andrey Rublev στο Νο.7.

Στην 1η θέση είναι για 2η εβδομάδα ο Daniil Medvedev, που έχει πολύ κοντά του τον Novak Djokovic, καθώς έχει 150 βαθμούς περισσότερους από τον Σέρβο. Στο Νο.3 διατηρείται ο Alexander Zverev, στο Νο.4 ο Rafael Nadal και το Top 5 συμπληρώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Πίσω από τους Berrettini και Rublev βρίσκεται ο Casper Ruud στην 8η θέση και ο Felix Auger-Aliassime στην 9η.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Ilya Ivashka από τη Λευκορωσία, που αγωνίζεται πλέον χωρίς τη σημαία της χώρας του δίπλα από το όνομά του, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.41 και βελτίωσε το προσωπικό του career high. Ο Jenson Brooksby επίσης βελτίωσε το career high του, κερδίζοντας 3 θέσεις για να ανεβεί στο Νο.43.

Νέο ρεκόρ και για τον Botic Van De Zandschulp, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.47, ενώ μια θέση κέρδισε και ο 20χρονος Lorenzo Musetti, που επίσης βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.56. Δυο θέσεις κέρδισε και ο Θανάσης Κοκκινάκης, που ανέβηκε στο Νο.97.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, μια θέση έχασε αυτή την εβδομάδα ο Μιχάλης Περβολαράκης, που έπεσε στο Νο.403, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης υποχώρησε 8 θέσεις, στο Νο.789. 3 θέσεις κέρδισε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που είναι πολύ κοντά του στο Νο.805.

Στα διπλά και οι τρεις Έλληνες παίκτες παραμένουν πολύ ψηλά, παρά την πτώση του Πέτρου Τσιτσιπά κατά 31 θέσεις, που τον έριξε στο Νο.237. Στο Νο.241 είναι ο Περβολαράκης, που κέρδισε μια θέση, ενώ στο Νο.319 ο Καλοβελώνης, που κέρδισε 6 θέσεις.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots