ATP
Zverev: "Η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου, ακόμα ντρέπομαι"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Abierto Mexicano
tn team Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 - 15:35

Ο Alexander Zverev χαρακτήρισε το ξέσπασμά του στο Ακαπούλκο κατά του διαιτητή ως τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του, λέγοντας πως ακόμα ντρέπεται για τη συμπεριφορά του, ενώ εγγυήθηκε πως δεν θα ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

"Ακόμα ντρέπομαι γι' αυτό που έκανα. Το κλίμα ήταν περίεργο όταν είδα ξανά τους συναδέλφους μου στα αποδυτήρια, αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Είμαι άνθρωπος και μπορώ να σας εγγυηθώ πως δεν θα το ξανακάνω αυτό στη ζωή μου. Ήταν σίγουρα η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Κάποιες φορές το να απολογείσαι δεν είναι αρκετό", είπε ο Zverev, στη συνέντευξη Τύπου του στο Indian Wells.

"Ελπίζω ο κόσμος να με συγχωρέσει, υπήρχαν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που με πίεζαν και που ο κόσμος από έξω δεν μπορεί να τους καταλάβει. Αλλά μου αξίζει, μου άξιζε να περάσω όλα αυτά μετά απ' αυτό που έκανα. Θα κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να μη συμβεί ξανά, το έχω υποσχεθεί αυτό στον εαυτό μου και δίνω την υπόσχεση και σε εσάς.

Κάνω διαλογισμό τις τελευταίες εβδομάδες, γιατί περνάω μια περίοδο με πολύ στρες. Στιγμές σαν κι αυτή μπορούν να συμβούν στον καθένα, δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που του συνέβη, ούτε θα είμαι ο τελευταίος. Ξέρω ποιος είμαι σαν άνθρωπος και αυτή η εικόνα σίγουρα δεν αντανακλά την προσωπικότητά μου", είπε ακόμα ο 24χρονος Γερμανός.

Όσο για το ποιοι ήταν οι παράγοντες που τον έκαναν να χάσει την ψυχραιμία του, είπε: "Την προηγούμενη μέρα έπαιζα μέχρι τις 5 το πρωί και έπρεπε την ίδια μέρα να βγω στο γήπεδο για να παίξω στα διπλά. Είμαι ένας άνθρωπος που τα δίνει όλα στο court, κάποιοι μπορεί να μην τα έδιναν όλα στο διπλό και να χαιρόντουσαν με την ήττα, αλλά εγώ έδωσα το 100% μου και ήθελα να κερδίσω. Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και πνευματικά, μέχρι που τελικά έχασα τελείως τον έλεγχο. Κάποιες φορές μπορεί να συμβεί αυτό, σε πολύ απογοητευτικές καταστάσεις, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία."

Τέλος, ο Zverev ρωτήθηκε και για την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την ΑΤΡ. Θυμίζουμε πως ουσιαστικά του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς θα του επιβληθεί αποκλεισμός 2 μηνών από το tour μόνο αν προβεί σε κάποια παρόμοια συμπεριφορά για τον επόμενο ένα χρόνο.

"Δεν θα μπορούσα να κάνω κακό σε κανέναν. Αν κάνω κάτι παρόμοιο ξανά, η ΑΤΡ θα έχει κάθε δικαίωμα να με τιμωρήσει, είναι τόσο απλό. Έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν και έχουν παρθεί αντίστοιχες αποφάσεις. Χτύπησα την καρέκλα του διαιτητή, είπα κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να πω, στο τέλος της ημέρας όμως η ΑΤΡ χρησιμοποίησε την ίδια τιμωρία που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για τέτοια περιστατικά. Αν μου συμβεί κάτι παρόμοιο ξανά, τότε θα σημαίνει πως δεν έμαθα τίποτα από αυτό. Πιστεύω πως όλοι μας στη ζωή αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά αν κάνεις ξανά το ίδιο λάθος σημαίνει πως δεν πήρες το μάθημά σου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots