ATP
Μαγικός Monfils, απέκλεισε τον Medvedev! (vids)

 
Gael Monfils
Gael Monfils © BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 - 22:26

O εκπληκτικός Gael Monfils πραγματοποίησε πολύ σπουδαία ανατροπή και άφησε εκτός 16άδας στο Indian Wells το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev.

Ο Monfils φαίνεται πως επέστρεψε στα καλύτερά του μετά από τον έναν κακό μήνα που είχε μετά την Αυστραλία και το πιστοποίησε σήμερα με τη μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει τα τελευταία 7 τουλάχιστον χρόνια, απέναντι στον Medvedev.

O 35χρονος Γάλλος επέστρεψε μάλιστα από σετ πίσω, για να κερδίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με 4-6, 6-3, 6-1 και να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τους "16" του Indian Wells Masters.

Αυτή ήταν η 34η Top 10 νίκη για τον Monfils, μόλις η 2η σε όλη την καριέρα του απέναντι στο Νο.1 του κόσμου - 1η μετά από 13 χρόνια, απ' όταν είχε κερδίσει τον Rafael Nadal στην Ντόχα το 2009 - ενώ ήταν αναμφίβολα και η σημαντικότερη που έχει πετύχει τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015, όταν είχε νικήσει τον Roger Federer στο Monte-Carlo.

Όλα φαινόντουσαν να είναι υπό έλεγχο για τον Medvedev για ενάμιση περίπου σετ, αφού ο 25χρονος Ρώσος έκανε το μοναδικό break στο 1o σετ, στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και με love service game να φτάσει στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Monfils έκανε το break για το 3-1, η απάντηση του Medvedev όμως ήταν άμεση και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ισοφάρισε σε 3-3. Ο Monfils ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με νέο break στο 8ο game ανέκτησε τον έλεγχο του σετ, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για την κατάκτησή του, στο 9ο game.

Το momentum ήταν για τα καλά στη μεριά του Γάλλου στο αποφασιστικό σετ, στο οποίο κυριάρχησε απολύτως και έκανε συνεχόμενα break στο σερβίς του Medvedev, για να "ξεφύγει" με 4-0. Ο Medvedev ήταν εκτός εαυτού και δεν μπορούσε να αντιδράσει, με τον "La Monf" να κάνει και 3ο break για το 6-1 στο 7ο game, "σφραγίζοντας" την τεράστια νίκη του σε 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού.

O Monfils θα διεκδικήσει μεθαύριο την 3η του πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells, απέναντι στον πολύ ταλαντούχο Carlos Alcaraz. Ο 18χρονος Ισπανός βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και νωρίτερα ισοπέδωσε τον συμπατριώτη του, Roberto Bautista Agut, με 6-2, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots