ATP
Σάκκαρη: "Ο τίτλος θα έρθει αργά ή γρήγορα, είμαι σίγουρη" (vid)

 
Σάκκαρη: "Ο τίτλος θα έρθει αργά ή γρήγορα, είμαι σίγουρη" (vid)
tn team Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 9:05

H Μαρία Σάκκαρη ήταν πολύ ευχαριστημένη με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον αγώνα με την Elena Rybakina και γύρισε από το 1-4 για να κερδίσει με 2-0 σετ, σχολίασε το επόμενο παιχνίδι με την Paula Badosa και εξέφρασε τη σιγουριά της πως ο μεγάλος τίτλος αργά ή γρήγορα θα έρθει, αφού φέρνει συνεχώς τον εαυτό της σε τέτοιες καταστάσεις και δημιουργεί ευκαιρίες.

Για το ξεκίνημά της στο ματς και την επιστροφή της από το 1-4: "Δεν ξεκίνησα καλά, ήμουν λίγο νευρική, αλλά συνέχισα να πιστεύω στο παιχνίδι μου και ήξερα πως αν έκανα το break back θα έμπαινα ξανά στον αγώνα."

Για το λόγο που της βγήκε περισσότερη νευρικότητα απ' ότι συνήθως: "Πιστεύω πως ήταν επειδή έπαιζα για πρώτη φορά στο Stadium 1, δεν είχα ξανά αυτή την εμπειρία, δεν είχα φτάσει ξανά τόσο μακριά σ' αυτό το τουρνουά, ήταν κάτι νέο για μένα. Είναι συναρπαστικό να έχεις νέες εμπειρίες στα 26 σου, αλλά νομίζω πως είναι φυσιολογικό. Είμαι πολύ χαρούμενη με το πως χειρίστηκα την κατάσταση και που επέστρεψα στον αγώνα."

Για το αν η νευρικότητα είναι κομμάτι του αθλήματος ή κάτι που μπορεί να δουλευτεί και να φύγει με τα χρόνια: "Πιστεύω πως όλοι νιώθουν νευρικότητα, ακόμα και παίκτες όπως ο Rafa ή ο Roger, ίσως είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς... πολύ πιο συνηθισμένοι από εμάς (γέλια), αλλά ακόμα και εκείνοι νιώθουν την πίεση. Είναι μέρος του παιχνιδιού, πρέπει να εναρμονιστείς με αυτό και να αποδεχτείς πως σε έναν αγώνα όπως τον σημερινό ή τον αυριανό, μπορεί να νιώσεις πίεση, μπορεί να νιώσεις νευρική, είναι απλά μέρος του παιχνιδιού."

Για το πως καταφέρνει να διαχειριστεί καταστάσεις όταν είναι πίσω στο σκορ: "Έχω βελτιωθεί σε όλα και σίγουρα έχω βελτιωθεί και σ' αυτό. Παραμένω ήρεμη όταν είμαι πίσω και διατηρώ την αυτοπεποίθησή μου, σκέφτομαι πως είναι μόνο ένα break και ακόμα και αν χάσω το σετ είναι ακόμα το 1ο σετ. Υπάρχουν ακόμα 2 σετ οπότε απλά αποδέχομαι ένα κακό ξεκίνημα και προσπαθώ να αλλάξω τα πράγματα."

Για το δυνατότερο σημείο της: "Η φυσική μου κατάσταση είναι πιθανότατα το δυνατότερο σημείο του παιχνιδιού μου, αλλά νιώθω πως έχω βελτιώσει το σερβίς μου, τα χτυπήματά μου, όλο το παιχνίδι μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ ακόμα να βελτιώσω, ειδικά πνευματικά πιστεύω πως μπορώ να γίνω δυνατότερη. Το δουλεύω αυτό και πιστεύω πως θα φτάσω στο σημείο που θέλω."

Για την Paula Badosa, την οποία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά: "Προφανώς παίζει πολύ καλά και τις αρέσουν οι συνθήκες εδώ, κέρδισε πέρσι και είναι στα ημιτελικά τώρα, έχει κερδίσει πολλούς συνεχόμενους αγώνες σ' αυτό το τουρνουά. Θα το συζητήσω με τον Tom, θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο πλάνο απέναντί της και είμαι αισιόδοξη, πιστεύω πως μπορώ να την κερδίσω. Φυσικά μπορεί και εκείνη να με κερδίσει, είναι πολύ καλή παίκτρια, είναι Top 10 παίκτρια τους 6-7 τελευταίους μήνες. Πιστεύω πως θα είναι και για τις δυο μας ένας δύσκολος αγώνας."

Για τον μεγάλο τίτλο με τον οποίο φλερτάρει για αρκετά τουρνουά τώρα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα: "Σ' αυτό το σημείο πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα έρθει, γιατί έχω φέρει τον εαυτό μου σ' αυτές τις καταστάσεις, οπότε είμαι 1000% σίγουρη ότι θα έρθει. Αν δεν έρθει, τι μπορώ να πω, θα είναι κρίμα, αλλά στ' αλήθεια πιστεύω ότι θα έρθει, είτε είναι αυτή την εβδομάδα, είτε την επόμενη, είτε σε 2-3 μήνες. Ο τρόπος που παίζω αυτή την περίοδο, ο τρόπος που νιώθω και προσεγγίζω κάθε αγώνα είναι διαφορετικός από την περσινή σεζόν. Μπορεί να έχω και βαθμούς να υπερασπιστώ τώρα που προσθέτει πίεση, αλλά δεν το σκέφτομαι τόσο αυτό. Βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται κάθε μέρα και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots