ATP
"Εκθρόνισε" τον Norrie και μπήκε 4άδα ο Alcaraz! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © BNP Paribas Open
tn team Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 5:13

O Carlos Alcaraz έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή του πορεία στο Indian Wells, καθώς έβγαλε εκτός τον υπερασπιστή του τίτλου Cameron Norrie και έκλεισε ραντεβού με τον Rafael Nadal στα ημιτελικά!

Ακόμα μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε του Cameron Norrie με 6-4, 6-3 και εξασφάλισε την παρουσία του στους ημιτελικούς του Indian Wells Masters.

O 18χρονος Ισπανός θα γίνει ο νεότερος ημιφιναλίστ στην ιστορία του τουρνουά, ενώ αυτός θα είναι ο σημαντικότερος ημιτελικός που θα παίξει στην καριέρα του έως τώρα.

Θα αντιμετωπίσει το ίνδαλμά του, Rafael Nadal, που νωρίτερα επικράτησε του Νικ Κύργιου με 2-1 σετ και διατηρήθηκε αήτηττος για 19η αναμέτρηση στη φετινή σεζόν.

Ο Norrie προηγήθηκε 2 φορές με break στο 1ο σετ, πρώτα με 2-0 και αργότερα με 4-3. Ο Alcaraz, που ισοφάρισε σε 2-2 και αργότερα σε 4-4, κράτησε για 1η φορά το σερβίς του χωρίς να απειληθεί με break point στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και με νέο break να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4.

Ο Norrie κάλεσε στο γήπεδο των φυσιοθεραπευτή στις αρχές του 2ου σετ, δείχνοντας να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του, κάτι που δεν φάνηκε να τον επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό αγωνιστικά, ώστε να σταματήσει την προσπάθειά του. Αντίθετα, ο Βρετανός προηγήθηκε με break και στο 2ο σετ, στο 2-1, όμως ο Alcaraz απάντησε ξανά αμέσως και ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια ο Ισπανός με 2ο διαδοχικό break έφτασε να προηγείται με 4-2, όμως στο 7ο game έχασε ένα προβάδισμα με 40-15 και υπέστη νέο break, με τον Norrie να μειώνει σε 4-3. Ο 18χρονος ωστόσο κατάφερε να κάνει και 3ο διαδοχικό break, ανέκτησε το προβάδισμα με break στο 5-3 και σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη στο 9ο game, έπειτα από 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

O Alcaraz συνεχίζει την πολύ εντυπωσιακή του χρονιά, καθώς έχει μόλις μια ήττα σε 13 αναμετρήσεις (12-1). Επίσης έχει κερδίσει τις 17 από τις 18 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour.

Ο νεαρός Ισπανός θα αντιμετωπίσει για 2η φορά στην καριέρα του τον Nadal το Σάββατο, μετά από την πρώτη τους συνάντηση στη Μαδρίτη το 2021, όπου ο Rafa είχε κερδίσει εύκολα με 6-1, 6-2. Παρότι δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε, η βελτίωση του Alcaraz ήταν ραγδαία και εκτός απροόπτου θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας ο αυριανός.

Τέλος, ο Alcaraz έχει ήδη εξασφαλίσει νέο career high, τουλάχιστον μέχρι το Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.19 που είναι σήμερα. Αν ηττηθεί ο Taylor Fritz απόψε στα προημιτελικά, τότε ο Ισπανός θα εξασφαλίσει από σήμερα την πρώτη του είσοδο στο Top 15 της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots