ATP
Φορτσάρει για το 37ο ο επικός Nadal! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tn team Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 3:54

Μετά από 3 ώρες και 12 λεπτά μιας επικής μάχης, ο Rafael Nadal έκαμψε στο 3ο σετ τη σθεναρή αντίσταση του Carlos Alcaraz, βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή χρονιά στο 20-0 νίκες και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells, όπου θα διεκδικήσει το 37ο Masters της καριέρας του!

Μια πολύ σπουδαία μάχη έδωσαν ο "παλιός" και ο "νέος", με τον Rafael Nadal να καταφέρνει στο τέλος να επιβληθεί και απέναντι στον κατά πολλούς διάδοχό του, Carlos Alcaraz, κερδίζοντας τον 18χρονο Ισπανό με 6-4, 4-6, 6-3 σε 3 ώρες και 12 λεπτά μιας επικής αναμέτρησης.

Ο Nadal διατήρησε έτσι το αήττητο για τη φετινή σεζόν και συνεχίζει να επεκτείνει το απίστευτο σερί του, φτάνοντας τις 20 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο 2022 (20-0)!

Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells για 5η φορά στην καριέρα του, επιστρέφοντας για 1η φορά από το 2013, δηλαδή μετά από 9 χρόνια.

Αύριο, έχοντας τον πρώτο λόγο απέναντι στον "πρωτάρη" Taylor Fritz, ο Rafa θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του στο Indian Wells (2007, 2009, 2013), τον 4ο τίτλο του σε ισάριθμα τουρνουά στη χρονιά (μετά το 250άρι της Μελβούρνης, το Australian Open και το 500άρι του Ακαπούλκο), το 37ο Masters τίτλο της καριέρας του με το οποίο θα ισοφαρίσει το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών που ανήκει στον Novak Djokovic, καθώς και τον 92o τίτλο καριέρας, στον 129ο τελικό του στο tour (91-37).

Ο δυνατός άνεμος επηρέασε και τους δυο παίκτες, που έκαναν εξαιτίας του αρκετά λάθη, ωστόσο δεν επηρέασε το γεγονός πως είχαμε μια τεράστια μάχη, με εντυπωσιακούς πόντους εκατέρωθεν και αγωνία μέχρι και το τελευταίο game.

Κάθε game ήταν μια μικρή μάχη, με τον Alcaraz να κάνει πρώτος break και να περνάει μπροστά με 2-0, μετά από ένα game 6 ισοπαλιών! Ο Nadal απάντησε κερδίζοντας 4 games στη σειρά, όμως από το 4-2, 30-15 δεν έκανε το 5-2 και ο Alcaraz με νέο break μείωσε σε 4-3!

Στη συνέχεια ο 18χρονος επέστρεψε από το 0-40 και έσβησε 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 4-4. Ο πολύ έμπειρος Nadal κράτησε για το 5-4 και έκανε το break στο 10ο game, έπειτα από μια ακόμα μάχη, αφού χρειάστηκε το 5ο του set point, παρότι είχε προηγηθεί με 4-5, 0-40.

O Alcaraz δεν πτοήθηκε καθόλου από το χαμένο 1ο σετ και "έσπασε" ξανά πρώτος τον αντίπαλό του στο 2ο, για να περάσει μπροστά με 3-2. Ο Nadal απάντησε για το 3-3 και ακολούθησε ένα "τρενάκι" συνεχόμενων break, με τον 18χρονο να προηγείται με 4-3 και τον Rafa να ισοφαρίζει ξανά σε 4-4.

Τελικά ο Alcaraz, που εκτός από τρομερά ταλαντούχος αποδεικνύεται και πολύ δυνατός πνευματικά, "έσπασε" για 3ο συνεχόμενο game τον Nadal και ανέκτησε το προβάδισμα στο 5-4, σε ένα game που ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων πάλεψε και έσβησε 6 break points! Στο 10ο game κράτησε το σερβίς του στην 3η του ευκαιρία ο Alcaraz και διαμόρφωσε το 6-4.

Στα πρώτα games του 3ου σετ, ο Alcaraz έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court και να έχει το momentum. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος έκλεινε γρήγορα τα service games του, σε αντίθεση με τον Nadal, που χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να αποφύγει το break στο 5ο game, ενώ στο 7ο game πέρασε από δυο ισοπαλίες το σερβίς του, πριν το κρατήσει ξανά και περάσει μπροστά με 4-3.

Ο εμπειρότερος από τους δυο Ισπανούς, ήταν και αυτός που "χτύπησε" την κατάλληλη στιγμή, καθώς αφού έσβησε νωρίτερα τα break points του Alcaraz, o Rafa αξιοποίησε την πρώτη δική του ευκαιρία στο σετ, έκανε το break για το 5-3 και με love service game έκλεισε απότομα ένα σετ που δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' όσο μαρτυρά το τελικό 6-3.

Μετά από 3 ώρες και 12 λεπτά ενός αξιομνημόνευτου αγώνα, ο Nadal έκανε το 2 στα 2 απέναντι στον Alcaraz και το 20 στα 20 στη φετινή χρονιά, συνεχίζοντας αυτό το απίθανο ξεκίνημα που έχει διαγράψει σ' αυτή.

Αύριο, τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας (Cosmote Sport 6HD), ο Nadal θα παίξει στον τελικό του Indian Wells με τον Fritz. Θα είναι η 2η συνάντησή του με τον 24χρονο Αμερικανό, τον οποίο είχε κερδίσει στην 1η, ξανά σε τελικό, στο Ακαπούλκο το 2020, με το εμφατικό 6-3, 6-2.

Όσο για τον τρομερό Alcaraz, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 19, ο Ισπανός θα "αναρριχηθεί" κι άλλο, φτάνοντας στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, βελτιώνοντας κατά 3 θέσεις το προηγούμενο career high του. Αυτή ήταν μόλις η 2η ήττα - και ήρθε από τον αήττητο Nadal μ' αυτόν τον τρόπο - για τον Alcaraz, σε 14 αναμετρήσεις στη χρονιά (12-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots