ATP
Nadal: "Αξίζουν συγχαρητήρια στον Fritz, δεν ήμουν ο καλύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισε"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 16:26

Ο Rafael Nadal συνεχάρη τον Taylor Fritz για την κατάκτηση του Indian Wells, αλλά στάθηκε και στη δική του εμφάνιση, λέγοντας πως δεν ήταν τόσο καλός αντίπαλος για τον Αμερικανό, όσο ήταν ο Andrey Rublev στα ημιτελικά.

"Ήταν δύσκολη μέρα, αλλά θέλω να συγχαρώ τον Taylor πρώτα. Αυτό είναι το πιο βασικό, ότι υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος. Σήμερα εκείνος είναι ο νικητής, του αξίζει, έπαιξε επιθετικά και τον συγχαίρω γι' αυτό", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό.

Στη συνέχεια, ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων μίλησε περισσότερο για τον Αμερικανό και είπε πως δεν θεώρησε τον εαυτό του χθες τον δυνατότερο αντίπαλο που είχε στο τουρνουά: "Ο Taylor τα πηγαίνει πολύ καλά και νίκες σαν τη σημερινή μπορούν να τον βοηθήσουν περισσότερο. Παίζει πολύ καλά, έκανε πολύ καλούς αγώνες αυτή την εβδομάδα, ειδικά χθες. Του αξίζουν όλα τα εύσημα για τη νίκη του με τον Rublev, πιστεύω πως είχε πολύ καλύτερο αντίπαλο σ' αυτό τον αγώνα απ' ότι είχε σήμερα. Στην Αυστραλία επίσης έκανε καλούς αγώνες, όπως αυτόν με τον Τσιτσιπά για παράδειγμα. Είναι προφανές πως βελτιώνεται. Με τη νίκη του εδώ ξεκινάει μια νέα σεζόν για εκείνον."

Αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά του Rafa πριν την χωμάτινη σεζόν, που ξεκινάει σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα. Ο Ισπανός ήθελε να ολοκληρώσει αήττητος αυτό το πρώτο στάδιο της σεζόν, είχε όμως μια απογοητευτική ήττα στον τελικό. Παρόλα αυτά κρατάει τα θετικά και βλέπει τη γενική εικόνα.

"Ο στόχος μου ήταν να μείνω αήττητος πριν την χωμάτινη σεζόν και η αλήθεια είναι πως είχα όμορφους μήνες. Είμαι λυπημένος που δεν μπόρεσα να παίξω σήμερα όπως θα ήθελα και είναι δύσκολο για μένα, τελείωσε άσχημα. Αλλά στον αθλητισμό δεν έχει σημασία το παρελθόν, πρέπει να μιλάμε για το σήμερα, είναι μια δύσκολη μέρα για μένα. Τώρα είμαι λυπημένος, αλλά είμαι συναισθηματικά πολύ σταθερός, οπότε τα βάζω όλα στη ζυγαριά και σκέφτομαι πως οι τελευταίοι μήνες ήταν απίστευτοι και αξέχαστοι. Έζησα εμπειρίες που δεν περίμενα ότι θα έρθουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots