ATP
Θα παίξει στο Παρίσι, αλλά χωρίς βαθμούς ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 - 15:36

O Novak Djokovic είχε τιμωρηθεί αρχικά από την ΑΤΡ και είχε αποκλειστεί από το Masters του Παρισιού στο τέλος της σεζόν, άσκησε όμως έφεση και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά του Bercy - χωρίς όμως να υπερασπιστεί τους βαθμούς του.

Παρά το γεγονός πως γνώριζε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της επιλογής του να μην εμβολιαστεί, ο Novak Djokovic δεν απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters του Indian Wells πριν από την κλήρωση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την ΑΤΡ, μιας και υπήρξαν επιπτώσεις από την καθυστερημένη απόσυρσή του από το τουρνουά, που επηρέασαν άμεσα το ταμπλό. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ΑΤΡ τον τιμώρισε με αποκλεισμό από ένα Masters 1000 τουρνουά, το Paris Masters συγκεκριμένα, επειδή ήταν αυτό που είχε τους περισσότερους βαθμούς να υπερασπιστεί (1.000).

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης άσκησε έφεση για την απόφαση αυτή με την ΑΤΡ να ενημερώνει με e-mail, όπως διέρρευσε στα social media αυτή την εβδομάδα, πως τελικά ο Σέρβος τενίστας θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Bercy αυτή τη σεζόν - θα παραμείνει όμως η τιμωρία των βαθμών, δηλαδή δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τους 1.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο τουρνουά.

Δεδομένου πάντως πως ο Djokovic έχει επιλέξει έτσι κι αλλιώς να θυσιάσει κάποια από τα μεγαλύτερα τουρνουά της χρονιάς λόγω του εμβολιασμού, οι βαθμοί που θα χάσει από το παρισινό Masters δύσκολα θα επηρεάσουν αρνητικά τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, που ούτως ή άλλως θα έχει το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων στο Νο.1 όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots