ATP
Κύργιος: "Η Naomi είναι εκπληκτική, θέλω να τη δω ξανά στην κορυφή"

 
Κύργιος: "Η Naomi είναι εκπληκτική, θέλω να τη δω ξανά στην κορυφή"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 - 12:45

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τη Naomi Osaka, την οποία πρόσφατα συνάντησε και στην προπόνησή του.

Ο Κύργιος έχει καλή σχέση με την Osaka και μίλησε για εκείνη με τα καλύτερα λόγια, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν με την ψυχολογική της κατάσταση και το πρόσφατο περιστατικό με τον θεατή που της επιτέθηκε λεκτικά.

"Με εκνευρίζει πολύ όταν ο κόσμος από το κοινό μιλάει και λέει πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν μεγάλους πρωταθλητές. (Η Osaka) Βρίσκεται κάτω από πολλή πίεση. Είναι μια φυσιολογική άνθρωπος που αντιμετωπίζει φυσιολογικά προβλήματα, όπως και όλος ο κόσμος. Είναι καταπληκτική και της αξίζουν τα καλύτερα. Τώρα δεν βρίσκεται εκεί που βρισκόταν στην κατάταξη και θέλω να τη δω ξανά στην κορυφή. Ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει για το τι είναι ικανή."

Στις αρχές του μήνα, η Osaka είχε βρεθεί στην προπόνηση του Κύργιου στο Λος Άντζελες και όπως μπόρεσε να τις δώσει και κάποιες συμβουλές για το σερβίς: "Το σερβίς είναι το μόνο χτύπημα που έχω δουλέψει αρκετά σε όλη μου τη ζωή. Η καλύτερη συμβουλή που μπορούσα να της δώσω, είναι πως όταν ξεκινάς να σκέφτεσαι υπερβολικά το σερβίς, τότε έχεις κάνει περίπλοκα τα πράγματα. Όταν θες να έχεις στη ζωή σου κάτι υπό έλεγχο, πρέπει να το κάνεις δικό σου, να έχεις μια ρουτίνα. Το σερβίς είναι το μόνο χτύπημα στο τένις που είχα πάντα υπό έλεγχο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις το momentum κατά τη γνώμη μου. Χθες (η Osaka) έπαιξε πολύ καλά. Είμαι μεγάλος φαν της Naomi."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Στην αναμέτρησή του για τον 2ο γύρο του Miami Open, ο Κύργιος συνέτριψε τον Andrey Rublev με 6-3, 6-0: "Προφανώς είμαι χαρούμενος με τον αγώνα που έκανα, αλλά ξέρω πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Το να είσαι ήρεμος στη ζωή σου σε βοηθάει να παίξεις το καλύτερό σου τένις. Τώρα είμαι στο σωστό mindset. Είναι απλά ένας αγώνας, είναι απλά τένις. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή και θα έπρεπε να έχουν την προσοχή μας."

Επόμενος αντίπαλος για τον 26χρονο θα είναι ο Fabio Fognini: "Ξέρω πως είναι παίκτης ρυθμού, οπότε θα προσπαθήσω να κρατήσω τους πόντους σύντομους και να είμαι επιθετικός."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots