ATP
Πέρασε το εμπόδιο του Murray o Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 - 19:48

Χωρίς προβλήματα πέρασε στον 3ο γύρο του Miami Masters o Daniil Medvedev, ο οποίος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Andy Murray στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι.

Ο Medvedev ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις του στο Μαϊάμι, κερδίζοντας σχετικά άνετα τον Murray με 6-4, 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Ο Medvedev κέρδισε τους 27 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν επέτρεψε στον Murray να φτάσει σε break point σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το πρώτο break ήρθε πολύ νωρίς για τον Ρώσο, που πέρασε μπροστά με 2-1 στο 1ο σετ και σέρβιρε επιτυχώς για το 3-1.

Είχε ένα break point για να κανει και το 4-1 στη συνέχεια, αλλά ο Murray κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break. Ο Medvedev ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα από τη γραμμή του σερβίς και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του 1ου σετ στο 10ο game.

Στο 2ο σετ ο Ρώσος "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Murray συνεχόμενα, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να κατακτήσει τα 5 τελευταία games του αγώνα και να μετατρέψει το 1-2 σε 6-2, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Medvedev επί του Murray, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Επίσης ήταν η 14η φετινή νίκη του Medvedev σε 18 αναμετρήσεις (14-4).

Ο 25χρονος Ρώσος έκανε παράλληλα το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα πετύχει αν προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα έναν εκ των Cristian Garin και Pedro Martinez.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί για σήμερα, ο Alex De Minaur επιβλήθηκε του Jordan Thompson με 6-2, 6-3 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον J.J. Wolf, για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο.

Ο Tommy Paul άφησε εκτός τον Karen Khachanov, Νο.23 στο ταμπλό, κερδίζοντάς τον με 6-4, 3-6, 7-6 (3), ενώ ο Roberto Bautista Agut επικράτησε του Kamil Majchrzak με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots