ATP
Κέρδισε ο Alcaraz και περιμένει Τσιτσιπά (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 23:57

O Carlos Alcaraz συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του, κερδίζοντας και τον Marin Cilic με 2-0 σετ, για να μπει στους "16" του Miami Masters, όπου μπορεί να συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Carlos Alcaraz πέτυχε μια "επαγγελματική" νίκη εις βάρος του Marin Cilic με 6-4, 6-4, συνεχίζοντας να δείχνει εντυπωσιακή συνέπεια, εκτός από εντυπωσιακό ταλέντο για την ηλικία του.

Ένα break σε κάθε σετ έκανε ο 18χρονος Ισπανός, ο οποίος "ξέφυγε" με 3-1 στο 1ο σετ και δεν κοίταξε πίσω του, ενώ στο 2ο σετ έκανε το break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι με ένα love service game.

Ξεπέρασε έτσι το δύσκολο εμπόδιο του Cilic σε 95 μόλις λεπτά, με τον Κροάτη να φτάνει μόλις μια φορά σε όλο το παιχνίδι στο break point και τον Ισπανό να του στερεί το break.

Η πολύ εντυπωσιακή χρονιά συνεχίζεται για τον Alcaraz, που βρίσκεται στο Νο.16 του κόσμου και είναι ήδη μια ανάσα μακριά από τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει για το 2022, που ήταν η είσοδος στο Top 15. Ο νεαρός Ισπανός έχει 13 νίκες σε 15 αναμετρήσεις στη σεζόν (13-2) και αν πετύχει άλλη μια στο Μαϊάμι, θα πιάσει και τον στόχο του Top 15.

Είναι πολύ πιθανό να παίξει στον 4ο γύρο με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αργότερα (02:00GR, Cosmote Sport 6HD) θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, απέναντι στον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ (7-0).

Λίγο πριν τον Alcaraz, την πρόκριση για τους "16" πήρε και ο Hubert Hurkacz, που πέτυχε 24 άσους και επικράτησε του Aslan Karatsev με 7-5, 4-6, 6-3, έπειτα από μεγάλη μάχη. Στον 4ο γύρο ο Hurkacz θα αντιμετωπίσει τον Lloyd Harris, που επικράτησε του Yoshihito Nishioka με 7-6 (5), 4-6, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots