ATP
2ος σερί ημιτελικός για τον Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 - 10:37

O Carlos Alcaraz έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες του, κερδίζοντας έπειτα από μια πολύ δύσκολη μάχη τον Miomir Kecmanovic, για να προκριθεί στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του σε Masters διοργάνωση.

Back-to-back ημιτελικοί σε Masters για τον μόλις 18χρονο Carlos Alcaraz, που είχε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στον φορμαρισμένο Miomir Kecmanovic, αλλά κατάφερε να τον κερδίσει με 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5), για να μπει στους "4" του Miami Open.

"Πιστεύω πως παίζω στην Ισπανία! Είναι απίστευτο! Η ενέργεια του κόσμου με ώθησε, ήταν τρελό. Πιστεύω πως χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να μπω στα ημιτελικά σήμερα", είπε ο Alcaraz, ο οποίος αγωνίστηκε για 1η φορά στο κεντρικό court του Hard Rock Stadium και είχε τεράστια στήριξη από τον κόσμο.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ο Ισπανός, παρότι είχε περισσότερους από 50 winners, έκανε και πολλά αβίαστα λάθη. Στο αποφασιστικό σετ βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, στο 4-5, 15-30 και στο 3-5 του tie-break, κατάφερε όμως και στις δυο περιπτώσεις να βρει το καλύτερό του τένις και να βγει "ζωντανός".

Στην πρώτη, κέρδισε 3 συνεχόμενους πόντους και κράτησε το σερβίς του για το 5-5. Στη δεύτερη, στο 3-5 του tie-break, πήρε τους 4 επόμενους πόντους και "σφράγισε" την πολύ μεγάλη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά θα βρεθεί σε μεγάλο ημιτελικό ο Alcaraz, που θα διεκδικήσει την πρώτη του είσοδο σε έναν τελικό σε Masters. Βελτίωσε επίσης το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 16-2 νίκες!

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 02:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Hubert Hurkacz, για μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Θα είναι η πρώτη του συνάντηση με τον Πολωνό στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots